Haris Kaniža podnio ostavku na mjesto predsjednika Naroda i pravde u SBK


Haris Kaniža, zastupnik u Skupštini SBK, istaknuti član i predsjednik kantonalnog odbora stranke Narod i pravda (NiP) u SBK, objavio je svoju ostavku na sve stranačke dužnosti.Kaniža, poznat kao ugledni advokat, stekao je javnu pažnju nakon sudjelovanja u značajnoj presudi koja se odnosila na upotrebu maternjih jezika u Republici Srpskoj. Njegova politička karijera obuhvaćala je kandidaturu za načelnika Općine Travnik, što dodatno ističe njegovu angažovanost u političkom životu.

U javnoj objavi na društvenim mrežama, Kaniža je izrazio zahvalnost svima koji su mu tokom njegova mandata pružali povjerenje, naglasivši da je odluka o ostavci proizašla iz višestrukih razloga, medu kojima je najistaknutiji čuvanje vlastitog zdravlja, kako fizičkog tako i psihičkog “Moram obavijestiti poštovanu javnost transparentnost sam obećao da više nisam predsjednik NiP SBK, a time ni član viših organa po funkciji” izjavio je Kaniža, dodajući kako u budućnosti planira pružati podršku stranci i njezinim iskrenim članovima.

Ova neočekivana ostavka otvara pitanja o budućem smjeru i vođenju stranke Narod i pravda u SBK, kao i o potencijalnom nasljedniku koji će preuzeti Kanižine dužnosti.

Kaniža je zakijučio svoju objavu riječima podrške i ohrabrenja za svog nasijednika, izražavajući želje za uspjehom i srećom u daljnjem vođenju stranačkih aktivnosti. “I dalje sam tu za sve dobre ljude,” poručio je, naglašavajući svoju kontinuiranu posvećenost vrijednostima i ciljevima stranke.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU