Hifa Petrol započela projekat stručnog osposobljavanja pripravnika

Kriza uzrokovana Corona virusom izazov je kako za ekonomiju, tako i za očuvanje radnih mjesta

U trenutku kada veliki broj osoba ostaje bez posla i kada je svako radno mjesto itekako važno, Hifa Petrol nastoji povećati broj zaposlenih, pružajući šansu mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva, te stvarajući im sigurno i zdravo radno okruženje.

„Svaka kompanija ima svoje temelje od kojih kreće njena prepoznatljivost. Naš cilj je postati prepoznatljiva kompanija koja podržava mlade ljude da svoj život i karijeru i grade u Bosni i Hercegovini i u njoj ostanu. Kroz projekat sponzorisanja mladih i perspektivnih sportista koji su zaštitna lica naše kompanije pokazali smo naše usmjerenje, a sada idemo korak dalje zapošljavanjem mladih pripravnika bez radnog iskustva, sa visokom stručnom spremom“ – poručuju iz Hifa Petrola.

hifa petrol započela projekat stručnog osposobljavanja pripravnika
hifa petrol započela projekat stručnog osposobljavanja pripravnika

Kroz program zapošljavanja, visokoobrazovani pripravnici steći će svoje prvo radno iskustvo u struci u najuspješnijoj domaćoj naftnoj kompaniji. Tokom pripravničkog programa koji traje 12 mjeseci, razviti će svoja znanja, usvojiti nova, te unijeti nove ideje u život kompanije kako bi osigurali njen dugoročan razvoj i rast.

Kao ponosni, dugogodišnji nosilac titule Najpoželjniji poslodavac u oblasti nafte i plina, menadžment Hifa Petrola pomno će raditi na razvijanju potencijala i vještina pojedinaca, te ih osposobljavati za rad uz pomoć mentora kako bi kasnije mogli uzeti učešće i u složenijim projektima kompanije.

„Cilj nam je da naši pripravnici ispune očekivanja i izazove koje ćemo postaviti pred njih, a još važnije, da usvoje vrijednosti koje njegujemo u kompaniji. Želja nam je da praksu zapošljavanja obrazovanih i talentiranih mladih ljudi nastavimo i u budućnosti i da što veći broj njih osposobimo za samostalni rad. Najbolji pripravnici će po završetku programa dobiti priliku stalnog zaposlenja u našoj kompaniji“ – izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Hifa Petrola.

Kompanija Hifa Petrol trenutno zapošljava preko 400 uposlenika. Veliku pažnju posvećuje sigurnosti kako svojih uposlenih, tako i kupaca, postavljajući prioritete u očuvanju njihovog zdravlja. Također, veliku pažnju ulaže u edukaciju uposlenih, te obezbjeđenje kvalitetnog i ugodnog radnog ambijenta.

Konkurs za prijem pripravnika je još uvijek otvoren i svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na  https://www.hifapetrol.ba/bs/article/275/konkurs-za-posao-pripravnicapripravnik.

Osim konkursa za prijem pripravnika, Hifa Petrol ima stalno otvoreni konkurs za zapošljavanje u okviru kojeg selektuje i prima kadrove na osnovu ukazanih potreba društva. Prijave se mogu slati na karijera@hifapetrol.ba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU