Hitna sjednica Zastupničkog doma državnog parlamenta o Ukrajini

Za danas je sazvana 12. hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Zahtjev za sazivanje uputili su zastupnici Naše stranke, SDP-a te nezavisni zastupnici Predrag Kojović, Nermin Nikšić, Aida Baručija, Saša Magazinović, Mirjana Marinković-Lepić, Nada Mladina, Damir Arnaut, Zukan Helez i Denis Zvizdić.

Oni traže raspravu o postupanju institucija BiH zbog situacije u Ukrajini, te o konkretnim koracima pomoći ukrajinskom narodu.

Dok stranke iz Federacije najavljuju svoje sudjelovanje u raspravi i sjednicu nazivaju moralnim činom, iz kluba zastupnika Srba-srpski klub zajedničkom su izjavom potvrdili kako neće doći na sjednicu, podsjećaju kako državno predsjedništvo nije zauzelo zajednički stav o ruskom napadu na Ukrajinu, te tvrde da je sjednica sazvana kako bi produbila sukobe u Bosni i Hercegovini.

Klub poslanika HDZ-a i stranaka okupljenih oko ove stranke prisustvovaće hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekao je Srni predsjedavajući Kluba Nikola Lovrinović.

“Naši poslanici će učestvovati na hitnoj sjednici, a o eventualnim zaključcima ćemo zauzeti stavove na samoj sjednici”, naveo je Lovrinović.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU