12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

HNK Mostar ugošćuje predstavu ‘Toksini’

Gradsko pozorište iz Trebinja u srijedu, 19. lipnja, gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru s predstavom “Toksini”, rađenoj u suradnji s Narodnim pozorištem Republike Srpske i u koprodukciji s Teatrom FEDRA Bugojno.

“Toksini” su djelo suvremenog poljskog dramaturga Krištofa Bizoa, a režiju potpisuje Ivan Tomašević, priopćili su iz HNK-a.

Senad Milanović i Željko Milošević su akteri ove duodrame koja se sastoji od pet žanrovski različitih slika koje crnohumornim, dramskim, pa i tragičnim akcentom ulaze i razotkrivaju bit današnjeg života. Priča obiluje obratima, intrigantnim situacijama u kojima gledatelj nalazi prostor za razmišljanje, ali i za smijeh, tugu te zabrinutost nad samim sobom.

Fokus je na “toksinima” suvremenog društva – usamljenosti, nasilju, nedostatku ljubavi i poremećenom sustavu vrijednosti.

Redatelj Ivan Tomašević kaže kako su „toksini“ svuda oko nas i truju sve naše organe.

– Najopasniji su oni kojih nismo svjesni, oni koji se uvuku u misao i u dušu. Oni koji nam ne dopuštaju da sagledamo uzroke i posljedice svog ponašanja, da ne razumijemo svoj jezik ako njim neko drugi govori, da postajemo jedinke koje kaotično tumaraju u kontaminiranom društvu lupajući glave o zidove svojih zabluda, sujetno čuvajući svoja uvjerenja da se do sjedinjenja može doći samo na polju mržnje i sukoba, a ne na polju ljubavi i razumijevanja. Na takve toksine bi htjeli da ukažemo – poručio je Tomašević.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima