HOĆE LI ŽIVJETI: Oglasio se Nahbar, Slovenac skeptičan prema obrtima u EL

I ove smo sezone u Euroligi vidjeli vrlo zanimljive dvoboje. Od 2002. godine natjecanje je u nadležnosti ULEB-a. Od tada brigu o njemu umjesto FIBA-e vodi europska kuća košarke.

Ukupno najtrofejniji klub je Real Madrid, koji je ove sezone branitelj naslova. U međuvremenu je izvršni direktor natjecanja Paulijus Moteijunas najavio mogućnost uvođenja velike novosti.

Naime, Euroliga planira uvesti razmjene između momčadi po uzoru na NBA. Sada se po tom pitanju oglasio i jedan od čelnika Udruge igrača Eurolige (ELPA) Boštjan Nahbar.

Ideja o sustavu trgovanja u posljednje vrijeme dobiva sve više pažnje. Iako nema značajnog razloga da ELPA prihvati prijedlog o izmjenama Eurolige, treba dodati da (teoretski) stvaranje takvog sustava sa sobom nosi neizbježne pravne posljedice. Gotovo nemogućnost prijenosa ugovora igrača preko granica i domaćih prvenstava prije svega isključuje mogućnost takvog sustava. Ugovori igrača tada bi prvo morali biti raskinuti, a zatim potpisani/produženi s novom momčadi, pod istim uvjetima. Uvjeti. rekao je bivši slovenski košarkaš koji je igrao u NBA ligi.

Na kraju je podvukao:

U principu, to ne znači da se promjena momčadi može smatrati tradeom kakav poznajemo u NBA ligi. No, ako govorimo o raskidu ugovora i potpisivanju za drugu momčad, tome svjedočimo već sada, tijekom euroligaškog prijelaznog roka. zaključio je Nahbar.

Večeras se igraju zaostale utakmice 21. kola, a srpski predstavnik Partizan dočekuje Maccabi.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU