6.6 C
Sarajevo
Utorak, 6 prosinca, 2022

Hoše komerc i djeca iz vrtića Mladost zajedno obilježili Međunarodni dan djeteta

Kompanija Hoše komerc proslavila je i ove godine Međunarodni dan djeteta, ovaj put sa djecom iz vrtića Mladost u Butimiru, uz kolače i popularnu Breskvicu.

Djeca su naša radost, i naši najvjerniji kupci. Svaki put uživamo i mi i oni kada za njih priredimo druženje uz igru, naše ukusne Bony slastice i simpatičnu ‘Breskvicu’, za koju su mališani pokazali neku posebnu vrstu empatije», ističu u Hoše koemrcu.

Hoše komerc u posljednjih nekoliko godina nastoji na zanimljiv način obilježiti Međunarodni dan djeteta, u nastojanju da taj dan pokloni posebnu pažnju svoj djeci.

Prije dvije godine istim povodom našim Bony tortama iznenadili smo djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama. Prošle godine smo se družili sa djecom iz SOS Dječijih sela BiH. Prije nekoliko godina djeca iz vrtića Mladost su posjetila nas u našoj Tvornici slastica, i uživali u praviljenju kolača zajedno s našim poslastičarima. Ove godine smo odlučili da im sa našom ‘Breskvicom’ i kolačima uzvratimo posjetu.

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj
dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihovi specifični problemi vezani uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje, zlostavljanje. „Konvencija o pravima djeteta“ je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

  TRAŽITE POSAO?/ Potreban kuhar (m/ž) i pomoćna kuharica za rad u restoranu Hotela IUT

Bony slastice se proizvode u jednoj od najsavremenijih tvornica u Bosni i Hercegovini i regiji. Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU