Hota-Muminović: Od septembra uvođenje kurikuluma u učionice, mnogo toga je urađeno za reformu obrazovanja

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović najavila je da će od septembra ove škole godine početi primjena predmetnih kurikuluma u učionicama i to u prvom i petom razredu osnovne škole, prvom razredu srednje škole za sve općeobrazovne predmete, te predmetima koji se izučavaju po prvi put u osnovnoj školi u predmetnoj nastavi, kao što je naprimjer Fizika u 7. razredu i Hemija u 8. razredu.

“Uradili smo mnogo posla u pripremama za implementaciju reforme obrazovanja. Usvojili smo prve predmetne kurikulume, predstavili ih javnosti, diskutovali sa obrazovnom zajednicom o njima, recenzirali ih i dodatno poboljšali, te izradili dodatne nedostajuće predmetne kurikulume.

“Nastavit ćemo da poboljšavamo nivo i kvalitet podrške nastavnicima i svim radnicima u obrazovanju. Oni obavljaju djelatnost od posebnog značaja za Kanton Sarajevo. O tome moramo više govoriti, tu privilegiranu poziciju moramo opravdati kroz rad sa našom djecom i podršku radnicima u obrazovanju. Škole ćemo učiniti mjestima gdje djeca i mladi rado borave, gdje se razvijaju u stabilne, jake ličnosti, jer će svako od njih kreirati našu budućnost i to vrlo brzo. Oni su naša najveća prednost”, poručila je ministrica Hota-Muminović.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU