HRVATI PROMIJENE 7 PARTNERA ZA ŽIVOTA: Ovo su najpromiskuitetnije države na svijetu

Ako se pitate koji je narod najpromiskuitetniji i ne može da se skrasi kraj jednog partnera, jedna kompanija koja se bavi kvalitetnim snom i madracima nedavno je otkrila odgovor na to pitanje. Evo u kojoj zemlji ljudi promijene najviše partnera tokom života, a u kojoj najmanje.

NapLab je prikupio podatke iz različitih izvora kako bi napravio svoju listu, posmatrajući nacionalne stope spolno prenosivih infekcija, stavove zemlje prema predbračnim intimnim odnosima i prosječan broj intimnih partnera, između ostalih kriterija. Također, tu je i pitanje legalne prostitucije, kao i kada su ispitanici izgubili nevinost.

Može se reći da je bilo dosta iznenađenja na listi. Amerikanci su 15. po promiskuitetu i u toku života su spavali sa 10.7 ljudi, a identični rezultat je i kod Kanađana. Meksikanci su manje promiskuitetni u odnosu na Amerikance, Britanci su imali 9.8 seksulanih partnera, Španci 6.1, Poljaci 6, a Kinezi 3.1.

Što se Bakana tiče, studija je obuhvatila samo Hrvatsku, a naše komšije su na listi od 45. zemalja završili na 36. mjestu, a prosječni Hrvat/Hrvatica su tokom života promijenili 7.5 partnera, a nevisnost izgubili u 17. godini.

Sa druge strane, 94 odsto Francuza ne smatra intimni odnos prije braka nemoralnim, a 65 odsto Amerikanaca dijeli to mišljenje. U međuvremenu, Australija je proglašena najpromiskuitetnijom zemljom na svijetu, sa prosječnim građaninom koji spava sa 13,3 osobe, a 81 odsto stanovnika odobrava seks prije braka.

Prostitucija je takođe legalizovana kod njih, dok prosječna Australijanka gubi nevinost u mlađoj dobi od prosječnog Amerikanca (17,8 godina naspram 18 godina).

Uprkos tome što se čini da njihovi građani u prosjeku spavaju više, Australija je imala nižu stopu spolno prenosivih bolesti od SAD. Stopa spolno prenosivih bolesti je 14.454 na 100.000 građana u Australiji, dok je u SAD daleko viša – 19.900 na 100.000 ljudi.

Indiju je NapLab proglasio najmanje promiskuitetnom od 45 zemalja koje su ispitali. Samo 19 odsto Indijaca smatralo je da je predbračni odnos prihvatljiv, dok je prosječan građanin imao samo tri seksualna partnera. Indija je takođe imala relativno niske stope spolno prenosivih bolesti u poređenju sa drugim zemljama na listi.

Najpromiskuitetnije zemlje na svijetu:

1. Australija

2. Brazil

3. Grčka

4. Čile

5. Novi Zeland

6. Njemačka

7. Italija

8. Švicarska

9. Tajland

10. Južna Afrika

(Express/najportal.ba)

The post HRVATI PROMIJENE 7 PARTNERA ZA ŽIVOTA: Ovo su najpromiskuitetnije države na svijetu appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU