HŠK Zrinjski Mostar, FK Sloboda Tuzla i FK Sarajevo raspolažu sa najviše registrovanih igrača u Premijer ligi BiH, NK Široki Brijeg, FK Krupa i FK Mladost iz Doboja kod Kaknja imaju najuže rostere, poznata kompletna lista klubova Premijer lige BiH prema širini igračkog kadra!

U ovoj sezoni Premijer lige BiH, kao i prethodnih sezona, vrlo zanimljivo je sa kakvim igračkim kadrom nastupa koji tim, jer takvo što umnogome odluči i plasman na tabeli svakog od timova.

Također je važna i širina igračkog kadra sa kojim raspolažu timovi Premijer lige BiH, a po tom pitanju najbolje stoji HŠK Zrinjski iz Mostara i FK Sloboda iz Tuzle koji imaju po 30 registrivanih igrača, a na trećem mjestu je FK Sarajevo sa 28 registrovanih igrača, dok ostali timovi broje 27 ili manje registrovanih igrača u ovom trenutku.

Najopskurniji, odnosno, “najsiromašniji” igrački roster ima NK Široki Brijeg, koja u svom prvom timu broji 21 registrovanog igrača, a tek neznatno bolji po tom pitanju su Krupa i sa 24 registrovana igrača, te FK Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 23 registriovana igrača u ovom trenutku.

Kompletna lista klubova Premijer lige BiH prema širini igračkog kadra:

hšk zrinjski mostar, fk sloboda tuzla i fk sarajevo raspolažu sa najviše registrovanih igrača u premijer ligi bih, nk široki brijeg, fk krupa i fk mladost iz doboja kod kaknja imaju najuže rostere, poznata kompletna lista klubova premijer lige bih prema širini igračkog kadra!

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU