17.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Huawei demantuje smanjenje proizvodnje pametnih telefona

Pročitajte

Kineski tehnološki div Huawei demantovao je informacije o privremenoj obustavi proizvodnje pametnih telefona, dok kompanija pokušava prebroditi posljedice stavljanja na crnu listu u SAD, javili su kineski mediji.

Američke korporacije, poput Googlea i Microsofta, kao i proizvođači poluvodiča Intel, Qualcomm i Broadcom, prekinuli su veze s kineskim gigantom.

List “South China Morning Post” piše da je američka zabrana transfera tehnologije azijskoj firmi onemogućila Huawei da nabavi zalihe ključne za međunarodna tržišta.

Dodaju kako je Foxconn, kompanija koja proizvodi ključne dijelove Huaweijevog telefona, suspendovala nekoliko proizvodnjih linija nakon što je Huawei smanjio narudžbe.

Iz Huaweija su to demantovali uz poruku kako su proizvodne razine normalne, bez ikakvih poremećaja.

Huawei je planirao do 2020. postati najpopularniji dobavljač mobilnih telefona, ali zbog odluke SAD-a mora preispitati tu ambiciju.

  • Kako je nastala nova situacija, prerano je za reći jesmo li u stanju ostvariti taj cilj – izjavio je čelnik odjela za pametne telefone u Huaweiju Zhao Ming, prenosi SEEbiz.

Podijeli sa prijateljima:

Više s weba

Plivači SPID-a napravili žetvu medalja na takmičenjima u Beogradu i Sarajevu

Žetvu medalja napravili su takmičari Plivačkog kluba SPID nastupivši u subotu na dva međunarodna takmičenja u Beogradu i Sarajevu. Na...

Možda vas zanima i ovo