Na humanost se odlučio zbog teške finansijske situacije mnogih roditelja koji nisu u mogućnosti odvesti svoje dijete do bolnice Mladi taksista iz Zavidovića, Haris Polić vođen idejom humanosti na svojoj Facebook stranici “Taxi POLA” , pozvao je sve roditelje djece sa poteškoćama da mu se obrate, te da će im on obezbjediti besplatan prijevoz do bolnice.

Polić je naglasio da se svako može naći u situaciji da nema novca za prijevoz svog djeteta, kao i da je ljudski pomoći drugome, a post je završio poznatom tezom humanih ljudi; Dobro se dobrim vraća.

“Djeca s poteškoćama u razvoju i sličnim bolestima, to jest njihovi roditelji koji nisu u mogućnosti da svoje dijete odvedu do bolnice zbog slabog finansijskog stanja koje je danas jako prisutno u našem društvu, zbog nedostatka posla i situacije kakva jeste, “Taxi POLA”, to jest ja odlučio sam da to uradim na human način obezbjedivši im prijevoz od sebe s činom da se svako od nas može naći u takvoj situaciji, ljudski je da se pomažemo. Dobro se dobrim vraća”, stoji u objavi Harisa Polića.

tuzlanski.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o