-6.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Hutovo Blato i Neretva, nove tematske rute koje sve više privlače turiste

U sklopu aktivnosti projekta “Exchange – Istraživanje prekogranične vodene biološke raznolikosti”, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije (TZ HNŽ) organizira seminar “Biodiverzitet rijeke Neretve” koji će se održati u srijedu, 30. lipnja, u Hotelu Mostar u Mostaru

Cilj je seminara upoznavanje turističkih vodiča kao i predstavnika institucija s prirodnom baštinom Mostara i rijeke Neretve, odnosno biodiverzitetom rijeke Neretve, radi buduće prezentacije prirodne baštine turistima – posjetiteljima Mostara.

Glavni cilj projekta Exchange je jačanje i diverzifikacija turističke ponude kroz istraživanje prekogranične vodene biološke raznolikosti i omogućavanje boljeg upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

Projekat razvija novi prekogranični  turistički proizvod – Plavu kartu, koji omogućava posjete novim tematskim rutama: Dubrovnik i Akvarijum (HR), Kotor i Akvarijum Boka (CG), Vodena staza Hutovo Blato, kao i Stari most u Mostaru i rijeka Neretva (BiH) i privlači više turista u tu oblast.

Projekat implementira pet partnera: Sveučilište u Dubrovniku, Institut za more i priobalje, Hrvatska (vodeći partner); Turistička organizacija Kotor, Crna Gora; Univerzitet Crne Gore, Institut za biologiju mora, Crna Gora; Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i Javno poduzeće “Park prirode Hutovo blato” d.o.o. Čapljina, BiH.

  NESREĆA U BANJA LUCI/ Izgubila kontrolu nad vozilom i uletjela u izlog prodavnice

Period provedbe projekta je 15.08.2020. – 14.08.2022., a ukupna vrijednost projekta je 1.686.047,15 eura od čega je 1.433.140,05 eura sufinanciranje Europske unije. Proračun TZ HNŽ-a u projektu iznosi 253.066,35 eura.

Projekat Exchange odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 i koristi resurse Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II).

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU