Ibrahimović se povrijedio na treningu Milana

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović pretrpio je povredu na treningu Milana

Danas će obaviti detaljne medicinske preglede kako bi se saznalo o koliko teškoj ozljedi se radi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sky Sport Italija je objavio da je Ibrahimović uz bolnu grimasu na licu napustio Milanello nakon što se povrijedio tokom treninga, a iz kluba su saopštili da će 38-godišnji Šveđanin sutra proći sve potrebne preglede.

“Ibra se danas naglo zaustavio pred kraj treninga. Nakon što je svoju težinu stavio na stopalo i osjetio nešto u tetivi, ono s čime je imao problema u periodu između januara i februara. Postoji konkretna mogućnost istegnuća, ali i strah od problema sa Ahilovom tetivom. Moramo biti oprezni u onome što kažemo, ali to se mora reći“, objavio je Sky Sport Italia.

Ibrahimović se vratio Milan u decembru prošle godine potpisavši ugovor na šest mjeseci uz mogućnost produženja na još godinu dana. Za vrijeme vanrednog stanja u Italiji, uvedenog zbog pandemije koronavirusa, Ibrahimović je boravio u Švedskoj gdje je trenirao sa Hammarbyjem, čiji je djelimični vlasnik. Švedski napadač je ove sezone odigrao deset takmičarskih utakmica za Milan i postigao četiri gola.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU