Iduće godine dolazi nam “najnabrijaniji” Golf 8 do sada, pogledajte karakteristike

Osma generacija Golfa predstavljena je ove jeseni, a novi Golf GTI nedavno je snimljen bez kamuflaže tokom testiranja u zimskim uslovima.

Prema nezvaničnim najavama, ovaj model će imati svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi, koji se tradicionalno održava u prvoj polovini marta. Očekuje se da, kao i njegov prethodnik, novi Golf GTI bude dostupan u dvije verzije – obje će pokretati unaprijeđena verzija EA888 2.0-litarskog turbo-benzinca iz aktuelnog Golfa GTI Mk VII.

Bazični GTI imaće oko 255 KS, a ekstremniji oko 295 KS, dok će motori biti upareni sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatizovanim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

Nakon martovske premijere, Golf GTI Mk VIII u evropske prodajne salone stiže u drugoj polovini 2020.

Što se tiče Sjedinjenih Država, GTI će po svemu sudeći biti bazična varijanta novog Golfa u toj zemlji, s obzirom da se modeli sa slabijim pogonskim jedinicama najvjerovatnije neće prodavati. Golf GTI u SAD stiže 2021, a osim njega na tom tržištu će se prodavati i novi Golf R, čija je svjetska premijera tempirana za ljeto 2020.

U Evropi će kupcima biti na raspolaganju i novi Golf GTD, kao i plug-in hybrid Golf GTE, čije se premijere takođe očekuju tokom sljgolf 8edeće godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU