IGRA PONOSA: Mladi srpski odbojkaši izbacili strašne Francuze

U drugom kolu Odbojkaške lige nacija odbojkašice Srbije poražene su od olimpijskog prvaka Francuske sa 3-1 (21:25, 25:22, 25:23 i 25:23)

Ipak, imamo s čime biti zadovoljni nakon ove utakmice, naša reprezentacija je igrala u vrlo mladoj momčadi i izgubila vrlo tijesno, uz fantastičnu igru.

Naši velikani bili su prije svega na terenu, što je oduvijek bila karakteristika naše reprezentacije pod vodstvom Igoraka Kolakovića, koji je sada opet tu.

Uz to, naš i ostali segmenti su bili oduševljeni, posebno u napadu, gdje su bili odlični Perić, Marinović i Meljanac.

Najučinkovitiji je na kraju bio Perić s 22 poena, dok je Meljanac ubacio dva manje. Lazar Marinović i Nemanja Mašulović postigli su po 9.

S druge strane, u pobjedničkoj momčadi korektor Stefan Bojer imao je 22, a jedna od najvećih zvijezda svjetske odbojke Ervin Ngapet 15 poena.

Naši su čak i poveli u setovima. Kako su sredinom prvog seta skupili zalihu od 13-10, uslijedio je niz protivnika od 14-10, no to im je bila jedina prednost u ovom dijelu igre, jer su naši ostali bili pribrani i uz fantastična rola mladog korektora Nikole Meljanca u konačnoj prednosti od 22-17, a potom i završio set.

Francuzi su u drugom setu cijelo vrijeme vodili, ali s maksimalnih 4 poena i set nije riješen niti u jednom trenutku do samog kraja.

Nažalost, Plava družina je u trećem setu ispustila tri poena prednosti i u trećem setu izgubila ovaj dio igre sa 25-23 nakon serije od 4 francuska poena, čime je set prekinut. Na startu ovog dijela utakmice naši su odmah pokazali snagu i fantastičnim as servisom Meljanca poveli sa 6-1.

Potom su protivnici izjednačili na 14-14, no onda je uslijedio timeout Kolakovića i posljedična reakcija naših reprezentativaca koji su se odmah ponovno odvojili na 16-14, a nakon novog izjednačenja opet dodali gas i kao da su riješili set u svoju korist. U ovom dijelu susreta u napadu su se istaknuli primatelji servisa Marinović i Perić.

U četvrtom setu situacija je bila gotovo obrnuta, u našu korist. Francuzi su poveli s 19-13, ali naši ni tada nisu ostali demoralizirani, svi su stigli u teren, a u napadu i na servisu neumoljiv je bio neumoljivi Pavle Perić. No, naši dečki nisu uspjeli organizirati dobru protunapad do kojeg su došli rezultatom 24-23, pa su u sljedećem napadu francuski odbojkaši iskoristili meč loptu.

Sljedeću utakmicu reprezentacija Srbije igra u petak od 17 sati protiv Argentine.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU