Influenseru šest mjeseci zatvora, jer je namjerno srušio svoj avion zbog većeg broja pregleda

Američki youtuber Trevor Džejkob (30) osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog toga što je namjerno srušio svoj avion 2021. da bi imao što veći broj pregleda na društvenoj mreži.

Trevor Džejkob (30) objavio je snimak pada aviona u decembru 2021. godine, tvrdeći da je riječ o nesreći. On je iskočio iz aviona, sa selfi štapom u ruci i spustio se padobranom na zemlju.

On je na Youtubeu postavio video klip pod nazivom “Srušio sam svoj avion”, koji je prikupio više od četiri miliona pregleda. Snimak je sadržao i reklamu kompanije koja proizvodi novčanike, rekli su tužioci.

Federalni tužioci u američkoj državi Kaliforniji rekli su u ponedjeljak da je Džejkob najvjerovatnije počinio to krivično djelo da bi dobio što veći broj pregleda na društvenim mrežama i da bi stekao finansijsku korist, prenio je BBC.

-Ovakva vrsta neopreznog ponašanja se ne može tolerisati – dodali su tužioci.

Džejkob, bivši olimpijac u snoubordu, izjavio je da je sud donio “ispravnu odluku”.

U sporazumu o priznanju krivice, on je naveo da je snimio video kao dio ugovora o sponzorstvu proizvoda.

Džejkob se izjasnio krivim ranije ove godine za krivično djelo “uništavanje i prikrivanje sa namjerom da ometa federalnu istragu”.

On je snimio pad aviona pomoću više kamera, nakon što je poletio sa aerodroma u Lompoku solo letom Tejlorkraft BL-65, za Mamut Lejks u Kaliforniji. Nakon 35 minuta leta iskočio je iz aviona dok je letio iznad šume i snimio sebe kako se spušta padobranom na zemlju.

Takođe je svojom kamerom snimio kako se avion strmoglavio, a to je snimljeno i drugim kamerama koje su bile postavljene na krilo i rep aviona.

Nakon što je sletio, Džejkob je otišao na mjesto nesreće i pronašao snimke sa kamera, saopštila je američka vlada.

Džejkob je 10. decembra sa prijateljima doletio na lice mjesta u helikopteru koji je podigao olupinu i odvezao je do prikolice pričvršćene za njegov kamion, navodi se u sporazumu o priznanju krivice.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo oduzela je Džejkobu pilotsku dozvolu u aprilu 2022, uz obrazloženje da je “pokazao nedostatak pažnje, rasuđivanja i odgovornosti”. Od tada se na njegovom Jutjub kanalu pojavio video u kojem tvrdi da mu je vraćena dozvola.

The post Influenseru šest mjeseci zatvora, jer je namjerno srušio svoj avion zbog većeg broja pregleda appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU