Inspektori u Banja Luci “pali” tokom uzimanja 20.000 KM, slijede nova hapšenja

Dva inspektora Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banja Luka, Nenad Grujić i Jelena Florijan, koja su uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, predati su danas u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, piše Srna.

Inspektori će biti saslušani nakon čega će tužilac Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala odlučiti da li će zatražiti određivanje pritvora.

Policijski inspektori uhapšeni su jučer u akciji kodnog naziva “Sirano”, a iz entitetskog MUP-a ranije je saopšteno da je riječ o licima čiji su inicijali N.G. i J.F. iz Banje Luke koja su osumnjičena da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Iz MUP-a su naveli da je prilikom lišavanja slobode kod lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju “Sirano” sproveli su policijski službenici Uprave za MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banja Luka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Prema nezvaničnin informacijama u akciji “Sirano” očekuju se nova hapšenja.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU