Interdisciplinarni skup u Sarajevu o perioperativnoj medicini

Danas je u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu održan interdisciplinarni medicinski skup „Donošenje odluka u perioperativnoj medicini“ u okviru manifestacije „Dani BHAAAS u BiH“ kao rezultat saradnje unutar BHAAAS-a.

Prof. dr. Azra Husić, šefica Odjela u Općoj bolnici za nauku i nastavu, je istakla da je ovo veoma zanimljiv i intrigantan multidisciplinarni radni seminar, fokusiran na odlukama koje kolege različitih specijalnosti donose u perioperativnoj medicini.

Saradnja u kojoj učestvuju ljudi koji su otišli iz Bosne i Hercegovine u Sjedinjene Države je vrlo važna jer omogućava razmjenu iskustava i znanja između kolega iz razvijenih zemalja i matične zemlje.

Adnan Begović, profesor medicine u San Diegu i član BHAAAS-a, je istakao važnost interdisciplinarnosti u svom radu, naglašavajući važnost saradnje različitih medicinskih specijalnosti u pružanju najboljeg liječenja pacijentima.

Današnji skup pokazuje težnju organizatora da saradnju iz konferencijskih sala premjeste u bolnice, kako bi zajedno sa lokalnim zdravstvenim institucijama tražili najbolja rješenja za njege pacijenata.

Interdisciplinarni događaj „Donošenje odluka u perioperativnoj medicini“ je namijenjen svim članovima perioperativnog tima kako bi unaprijedili pristup liječenju hirurških pacijenata i smanjili rizik od komplikacija kod istih.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU