INVESTICIJA OD MILIJARDU KM/ Za tunel Prenj načelno zainteresovano 17 kompanija

U petak je u organizaciji JP Autoceste FBiH održan Road Show na kojem su svim zainteresiranim konzultatntima prezentirani projekti za tunel Prenj i dionicu Mostar sjever – Mostar jug

Cilj događaja je bio upoznati sva zainteresirana poduzeća s tehničkim zahtjevima, rizicima, vremenskim i financijskim okvirima na projektima. Ovaj događaj prvotno je bio zakazan za ožujak 2020. godine, ali zbog pandemije korona virusa isti je otkazan.

Na Road Showu za tunel Prenj sudjelovalo je 17 zainteresiranih poduzeća, dok je za dionicu Mostar sjever – Mostar jug zanimanje iskazalo 15 poduzeća.

Sredstva za izgradnju tunela Prenj, jednog od najkompleksnijih objekta na cijelom Koridoru, biti će osigurana iz zajma kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i sredstava Europske investicijske banke (EIB). Preostala sredstva će biti osigurana iz bespovratnih grant sredstava WBIF-a i iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Za dionicu Mostar sjever – Mostar jug, ukupne dužine 15 km, osigurana je ponuda za zajedničko financiranje od strane konzorcija domaćih banaka i Europske banke za obnovu i razvoj.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU