IQOS od sada i u Bijeljini – TNTPortal

 

Na lokaciji ispred Bijeljina City Mall-a svi odrasli Bijeljinci mogu se informisati, testirati i nabaviti svoj IQOS i tako napraviti svoj prvi korak ka budućnosti bez duvanskog dima. Ovaj inovativni uređaj iako nije u potpunosti bez rizika, predstavlja bolji izbor za odrasle pušače.

IQOS je trenutno prisutan na preko 60 tržišta širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda koji je od strane аmeričke Agencije za hranu i lijekove (FDA) klasificiran kao „duvanski proizvod modifikovanog rizika“. Dodatno, ova Agencija je potvrdila da se korišćenjem IQOS-a značajno smanjuje proizvodnja štetnih i potencijalno štenih hemikalija, kao i da naučna istraživanja potvrđuju da potpuni prelazak sa klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama.

„Skoro 20 godina naučnih istraživanja i angažman više od 400 vrhunskih naučnika, rezultiralo je da danas preko milijardu odraslih pušača, koliko ih prema podacima ima u svijetu, dobije mogućnost da za sebe izabere bolju alternativu klasičnim cigaretama. IQOS je prvi uređaj iz kategorije elektronskih duvanskih proizvoda koji je od strane Američke agencije za hranu i lijekove najprije dobio dozvolu za komercijalizaciju na tržištu SAD-a, a potom je ista agencija dala odobrenje da se on može svrstati u kategoriju proizvoda smanjenog zdravstvenog rizika. To jasno pokazuje da je vizija naše kompanije Philip Morris, budućnost bez duhanskog dima, moguća i dostižna. Zato od danas svi odrasli Bijeljinci, koji bi inače nastavili pušiti klasične cigarete, imaju mogućnost boljeg izbora za sebe i svoju okolinu. Oni, zajedno sa više od 12 miliona IQOS korisnika širom svijeta koji su taj izbor već doneli, dio su bolje promjene kojoj težimo”, rekao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Dolaskom IQOS-a u Bijeljinu, Bijeljina je postala drugi grad u Republici Srpskoj, a peti u cijeloj Bosni i Hercegovini koji se od sada nalazi na mapi svijeta bez duvanskog dima. Obzirom da počiva na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, IQOS ne stvara dim, već aerosol, i na taj način eliminiše štetne efekte koji su rezultat procesa sagorjevanja. Dodatni razlog zbog kojeg se sve više pušača opredjeljuje za IQOS jeste što nema nekih drugih negativnih pojava poput pepela, neprijatnih mirisa i pasivnog pušenja.

Poštujući situaciju u kojoj se društvo trenutno nalazi, te mjere koje su još uvijek na snazi, sva IQOS prodajna mjesta u BiH, uključujući i novootvoreno u Bijeljini poštuju sve definisane standarde, kako profesionalne, tako i zdravstvene, kako bi se potrošači osjećali što sigurnije.

(TNTPortal)

 

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU