Irdin Dinči objavio spot za hit „Godine su samo broj“: Zbog snimanja blokirana i Ibarska magistrala

Irdin Krnjić, estradnog imena Irdin Dinči, sa posljednjih nekoliko pjesama osvojio je simpatije ljubitelja narodne muzike širom regiona, a danas je objavio spot za pjesmu koju potpisuju hitmejker Bane Vasić i Vlado 013.

Njegova pjesma “Godine su samo broj”, za koju je muziku i aranžman uradio Bane Vasić, dok je tekst pisao Vlado 013, sada je i ekranizirana.

-Dinči je pravo osvježenje na muzičkoj sceni u regionu. Po stilu i ponašanju je veoma savremen, ali prirodan na sceni i na najbolji način prenosi emociju i energiju na publiku. Specifično je to što je veoma uspješan u medicini, a vjerujem da će tako biti i u muzici. Pjesma “Godine su samo broj” mu je baš “sjela” – kaže Bane Vasić.

irdin dinči objavio spot za hit „godine su samo broj“: zbog snimanja blokirana i ibarska magistrala

Spot za pjesmu “Godine su samo broj” je sniman na Ibarskoj magistrali u kafani „Sumeđ“.

-Za spot i sve oko njega bili su zaduženi direktor Goran Šljivić i njegov sin Dušan Šljivić, koji je na ovom mom projektu bio direktor fotografije i režiser. Još jednom su pokazali da su vrhunski profesionalci sa kojima je zadovoljstvo sarađivati. Zbog snimanja spota u jednom trenutku je bila blokirana i Ibarska magistrala – kaže Irdin Dinči koji se zahvalio na pomoći i podršci produkciji “Kruna” i Saletu Jankoviću.

Ovaj rođeni Zeničanin koji 30 godina živi i radi u Švicarskoj, novi spot će naredne sedmice promovirati i u Bosni i Hercegovini.

-Imam nekoliko TV i radio gostovanja. Drago mi je što ću svoje nove muzičke projekte promovirati i u domovini. Nadam se i skorim nastupima i druženju sa publikom u BiH. Posebno bih se zahvalio svom Zeničaninu Merhadu Muračeviću koji će biti jedan od saradnika na narednim projektima – govori Dinči.

irdin dinči objavio spot za hit „godine su samo broj“: zbog snimanja blokirana i ibarska magistrala
irdin dinči objavio spot za hit „godine su samo broj“: zbog snimanja blokirana i ibarska magistrala

Irdin ima veliki broj poziva za nastupe, a o njegovoj karijeri u budućnosti će brinuti Rama Demir, koji je poznato ime na regionalnoj muzičkoj sceni i sarađivao je sa Sinanom Sakićem, Džejom Ramadanovskim, Kemalom Montenom, Muharemom Serbezovskim…

-Moj drug Rama sada brine o svemu. Tezgi ima zaista puno, na neke ne mogu da stignem. Neki misle da ih izbjegavamo, ali to nije istina. Saradnjom sa Ramom sebe sam puno rasteretio – zaključuje Dinči.

Potvrda Irdinove velike popularnosti u Srbiji je i poziv na Oskar popularnosti, koji će biti održan u beogradskom Domu sindikata.

The post Irdin Dinči objavio spot za hit „Godine su samo broj“: Zbog snimanja blokirana i Ibarska magistrala appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU