ISKRENO: Čović o Radonjiću, Davidovcu i Kaliniću

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović u razgovoru za Mozzartsport govorio je o raznim temama.

Prvi čovjek Zvezde ističe da je Radonjić rekao da Davidovac mora da se dokazuje i da zbog toga klub nije na vrijeme produžio saradnju s njim.

– Za Davidovca prošle sezone, kada je novi ugovor potpisao i Ognjen Dobrić, s kojim je praktički stigao u Crvenu zvezdu, dobili smo odgovor da se ‘još mora dokazivati’. Kome i čime bi se trebao dokazati kao srpski reprezentativac, igrač s euroligaškim iskustvom i natprosječnim košarkaškim umijećem – ne znam. Znate, imate i taštine, normalne kod igrača koji nisu ‘iz kalupa’, a Davidovac je svakako jedinstven. Ali ima i trenerskih taština. Davidovcu želim svu sreću, zaslužio je ovaj ugovor, dao nam je puno. Bio je s nama gotovo cijelo desetljeće. Što se tiče Hollinsa, on je prošao sličan put kao i Jenkins u prvoj sezoni, ako se sjećate, od ‘protjerivanja’ iz kluba, do čovjeka koji je pouzdan košarkaš i vrlo kvalitetna osoba. Već u veljači htjeli smo produljiti ugovor. Nije učinjeno. Tu ću opet stati da ne kažem nešto što bi se moglo krivo protumačitijasan je Čović.

Čović je rekao da je Dejan Radonjić negativno odgovorio na ponudu Crvene zvezde putem mejla, preko menadžera.

– Razumijem da vas zanimaju njihova imena, ali vam je jasno i zašto smo tajnoviti. Vidjeli ste i sami da nema malo onih koji bi željeli biti treneri Zvezde. Na nama je da izaberemo najbolje rješenje, što nije lako u relativno kratkom roku, s obzirom da smo tek prije nekoliko dana službeno ostali bez šefa kabineta. Zvezda je bila korektna i nije ni s kim ulazila u pregovore i razgovore dok službeno nije dobila odgovor na ponudu sada već bivšeg trenera. Doduše, odgovor nije bio u izravnoj komunikaciji, nego mailom, preko voditelja. Ali tako je kako je, idemo dalje. Mogu samo reći da kandidata ima, razgovaramo s nekoliko trenera, stižu nam i ponude iz inozemstva. Javljaju se i prijatelji iz mnogih zemalja. U ovom trenutku svi žele pomoći savjetom, konkretnim prijedlogom. Razumijem ogroman interes javnosti jer Crvena zvezda je klub koji ima uspjeha, sustav. No, ne vidim mjesta senzacionalizmu, frenetičnim naslovima kao prethodnih dana. Zvezdin trener ispunit će sve kriterije potrebne da sjedne na tu klupu, što nije nimalo lako – naprotiv! Vjerujem da će rješenje biti brzo i da će javnost biti na vrijeme obaviještena.”rekao je Čović i dodao:

– To apsolutno nije pitanje za mene! Zvezda je dala ponudu bivšem treneru. Htjeli smo nastaviti suradnju, ali za dogovor je potrebno dvoje. Navedeni datum do kojeg smo čekali njegov odgovor (30. lipnja) zapravo je kraj prethodne i početak nove sezone. Htjeli smo imati jasnu sliku kako bismo prijelaznom roku pristupili apsolutno na isti način kao i svih prethodnih godina. Na vrijeme. Sve što sam pročitao u medijima proteklih dana ne odgovara istini, počevši od pokušaja da se Zvezdina neambicioznost prenese u nadolazeće razdoblje. Tu ću stati. Iz kluba su bivšem treneru službeno poželjeli puno uspjeha na novom poslu u Ateni. Drago mi je da se konačno prepoznalo da smo sve velike uspjehe iza nas ostvarili zajedno!

Nikola Kalinić nedavno je iskoristio opciju za raskid ugovora.

– Da pojasnimo i to, jer vidim da nekima nije jasno zašto nismo potpisali ugovor na dvije godine, nego ugovor 1+1. Nikola je uz Lucića najbolje krilo u Europi, sjajan momak, kao i svi koji su igrali prošle sezone, o čemu vam ne moram pričati, već pitajte igrače koji su iznijeli veliki teret. Na kraju, sam Hollins je neki dan govorio o tome za vašu web stranicu. Ali vratimo se Nikoli. Kad smo ga pozvali lani, prihvatio je ponudu bez imalo razmišljanja, a znate kako se prošlog ljeta govorilo da će Zvezda ‘pasti’. Uz svu našu želju, rad i ambicije niti jedan klub ne može unaprijed jamčiti da će osvojiti naslov, jer košarka je sport, au sportu o konačnom rezultatu odlučuju igrači. Ne trener, ne direktor, ne predsjednik, nego igrači. A na nama, odnosno upravi, je da im osiguramo što bolje uvjete. Zašto ovo govorim? U trenutku kada je Nikola prihvatio naš poziv, nismo mogli garantirati da ćemo igrati u Euroligi u sezoni 2022-2023. Zato smo dogovorili 1+1 i time ostavili mogućnost da nakon prve sezone obje strane izađu iz ugovora. Je li to rizik? To je. Ali, zamislimo da, primjerice, nismo ušli u Euroligu, gdje igranje ipak donosi veću realnu zaradu nego u Eurokupu. To je problem s kojim se Zvezda, odnosno svi klubovi iz regije, susreću svakog ljeta, jer za razliku od klubova s ​​dugogodišnjom licencom, uz svu našu želju, ne možemo dugoročno planirati kada su u pitanju igrači iz gornjeg kvalitativnog ranga. , ne govorim o talentima. Vjerujte, najlakše je potpisati ugovor, ali nećemo doći u situaciju da ga ne poštujemo, koliko god smo u neravnopravnom položaju o kojem sam vam već govoriorekao je predsednik crveno-belih.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU