Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Isplata penzija počinje danas: Penzioneri će dobiti uvećane penzije i razliku za prva tri mjeseca

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Isplata povećanih penzija za mjesec april počinje ovog ponedjeljka 6. maja. Penzioneri će dobiti uvećane penzije za 3,5 posto, a osim uvećane aprilske dobit će i razliku između isplaćene i uvećane penzije za prva tri mjeseca ove godine.

Napominjemo, Upravni odbor Federalnog zavoda za MIO/PIO donio je odluku o usklađivanju penzija u skladu s odredbama člana 79. Zakona o MIO/PIO. Tom odlukom, sve penzije s izuzetkom najviših i penzija ostvarenih u 2019. godini, povećat će se za 3,5 posto s primjenom od 01.01.2019 godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene penzije ostvarene i u 2019. godini, koje će se također povećati za 3,5 posto.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

“Korisnicima penzija ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, penzije će biti usklađene za 1,6% s primjenom od 01.01.2019 godine, s izuzetkom minimalnih penzija koje se povećavaju za 3,5 posto, u skladu s odlukom”, saopćili su iz FZ MIO/PIO.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za april i razlike za prva tri mjeseca, s uračunatim troškovima, iznose oko 200 miliona KM.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas