Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Ispovijest kladioničara u doba korone: Osjećam prazninu, nemam više o čemu da pričam…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Koronavirus koji se brzo širi planetom izazvao je pravi haos u svijetu sporta gdje su svi glavni događaji u profesionalnom, kao i u koledž sportu otkazani. To je postalo posebno intenzivirano u proteklih 48 sati, kada su prekinuta sva velika fudbalska takmičenja i lige, ali i mečevi u košarci, bejzbolu ili hokeju, kako bi se izbjegla masovna okupljanja i širenje virusa.

Koronavirus je zaista smrtonosan za ljude, kao i za sportske događaje koji vrijede milione eura, a odrazit će se i na živote običnih ljudi. Tu mislimo na one koji se klade na sport, a koji će imati veliki problem narednih dana, kada se dohvate liste u kladionici.

“Osjećam prazninu. Nemam više o čemu da pričam. Kao čovjek koji prati sport, klađenje je bio jedini način da komuniciram s ljudima i sada ne znam šta da radim. Od oktobra do danas, petak je prvi dan da se nisam kladio. U stvari jesam, ali su Nijemci otkazali utakmice”, rekao je Mića za Telegraf.rs koji dane provodi u lokalnoj kladionici.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U četvrtak i u petak vodeće fudbalske lige Evrope su spustile rampu na sve utakmice i to će trajati po nekoliko sedmica, a i oni sportovi koji mu dođu kao dobra zamjena, poput košarke, hokeja, odbojke i ostalih također su stali zbog epidemije korone. Stala je i Formula 1, GP šampionat, a bejzbol se neće vraćati na teren još dvije sedmice. Minimum.

Ne treba biti raketni naučnik pa zaključiti da će koronavirus dobro udariti i klubove (finansijski), ali i vlasnike kladionica u narednom periodu. Unosan biznis već je počeo da zadobija ozbiljne udarce na globalnom nivou, pa je tako samo u četvrtak William Hill zabilježio pad akcija od 24%, dok su Paddy Poweru akcije pale za 15%.

“Nismo nikada bili u ovakvoj situaciji i ne znamo koliko će dugo trajati kriza. Očigledno je da tajming nije sjajan jer je prekid došao u jeku velikih takmičenja posebno, u Ligi prvaka i Ligi Evrope, kao i glavnih fudbalskih liga”, izjavio je Joe Asher, jedan od direktora William Hilla.

I zaista, ako ste jučer ušli na Rezultati.com, mogli ste da vidite gomilu top utakmica, ali uz svaku i pridjev odložena (postpone), što je slučaj i danas. Igrao se fudbal samo u Australiji, Bangladešu, Džibutiju, Etiopiji, Indoneziji, Maroku… Priznaćete ne baš primamljivo za klađenje.

I, kako prekratiti vrijeme u naredne tri sedmice bez Premijer lige?

Na Facebooku su se već pojavile grupe “zaraženih” kladioničara koji traže alternative opcije, a među spomenutim opcijama su klađenje na šah i mice (chechers). Tu je i pikado (sljedeći turnir je za šest dana), kao i kriket koji se igra gotovo svakog dana, a ako vam je i to malo, imate i Esports…

(Telegraf.rs)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas