Ispovijest Šabanove Gordane o velikoj tragediji, jednu stvar o Šabanu niko nije znao

Vijest o stravičnoj nesreći u kojoj je život izgubio kralj narodne muzike Šaban Šaulić potresla je cijeli region.

Gordana Šaulić, poslije godinu dana od smrti supruga, progovorila je o najtežoj godini u životu i otkrila kako joj protiču dani bez čovjeka s kojim je živjela više od 40 godina.

– Ustala sam prije njega, probudila ga, on je sišao u dnevnu sobu, doručkovao je i popio kafu i čitao novine, To su bili njegovi rituali. Ja sam za to vrijeme još jednom provjeravala da li je sve spakovao, pripremila mu šta će tog dana da obuče, podsjetila sam ga da ponese lijekove i cigarete. Sjedili smo i razgovarali o planovima za naredni period. Sve je bilo kao mnogo puta ranije. Poljubili smo se, ispratila sam ga i posljednja slika koju imam zaleđenu u sjećanju je kako stavlja kačket i izlazi na kapiju kuće, piše Blic.

Goca je otkrila u kojim trenucima joj suprug najviše nedostaje.

– Ne postoji trenutak u kome mi ne nedostaje. Ja sam se, inače, tokom ovih godinu dana potpuno povukla, nigdje ne idem, tako da se nisu ni desili neki veliki događaji koje bih posebno imala želju da podelim sa njim. Kako ću se osjećati što nije pored mene u danima koji predstoje, kada mi život bude donosio i neke, nadam se, lepe stvari, još ne mogu da zamislim.

Gordana i Šaban trebalo je da proslave 45. godišnjicu braka, a supruga pokojnog pjevače otkrila je o njemu manje poznatu stvar.

– Ono što malo ljudi zna je to da je Šaban bio veoma pažljiv, ne samo kao suprug već i kao otac, sin, prijatelj, saradnik… Uvijek se trudio da poklonima obraduje bliske ljude, čak mu ni povod nije trebao. Zato je, onako tih i miran kakav je bio, sa strane uvijek posmatrao šta ko voli, u šta gleda, o čemu priča, i na osnovu toga zaključivao šta želi. Pretpostavljam da bi me, da je tu, ovih dana pomno pratio, dok ne bi shvatio šta mi treba i sigurno bi mi to poklonio. Sada, jedino poklon koji mi od njega treba je onaj koji mi niko ne može dati.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU