-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Istraživanje nivoa digitalizacije u malim i srednjim preduzećima u BiH

  ()

  Privredna komora Federacije BiH, u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i drugim partnerskim institucijama u BiH provodi istraživanje stanja i nivoa digitalizacije u malim i srednjim preduzećima (MSP).

  Ciljni sektori koji će biti obuhvaćeni istraživanjem su metalski sektor, drvna industrija i turizam.

  Istraživanje predstavlja dio aktivnosti u sklopu projekta “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH”, koji će implementirati GIZ u periodu od 2019. do 2021. godine.

  – Ovo istraživanje, koje obuhvata teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, provodi se da bi se sagledalo trenutno stanje u malim i srednjim preduzećima u pogledu njihovih inovacijskih kapaciteta i digitalizacije poslovnih procesa, a inputi prikupljeni iz privrednog sektora poslužit će kao smjernice za dalju implementaciju projekta u smislu pružanja podrške digitalizaciji i posticanja inovacija u privredi – kazali su Feni u Privrednoj komori FBiH.

  Mala i srednja preduzeća u BiH svoj doprinos realizaciji ovog istraživanja mogu dati popunjavanjem online anketnog upitnika koji je istaknut na web stranici Komore.

  Primarni cilj projekta „Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH“ jeste da podrži firme u unapređenju inovacijskih kapaciteta putem primjene digitalnih tehnologija, poboljša raspoloživost podrške firmama u ovoj oblasti, te ojača saradnju MSP za relevantnim donosiocima politika, javnim sektorom i naučno-istraživačkom zajednicom.

  (FENA) E.F.

  http://www.fena.ba/article/1097655/istrazivanje-nivoa-digitalizacije-u-malim-i-srednjim-preduzecima-u-bih


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO