Italija, Francuska, Španija i Litvanija zbog virusa zatvorile sve osim dućana i apoteka!

Pandemija koronavirusa paralizira sve više europskih zemalja. Nakon što je i WHO objavio da je Europa postala žarište pandemije, Francuska, Španija i Italija uvele su nove, strože mjere, kako bi suzbile širenje virusa.

Italija je najprije imala crvenu zonu na sjeveru zemlje, potom je proširila karantenu na cijelu zemlju, a već dan kasnije zatvorila gotovo sve osim neophodnih dućana, ljekarni i benzinskih postaja. 

Njen primjer jučer su slijedile još dvije EU države, Francuska i Španija. Francuski premijer Philippe je rekao kako Francuzi nemaju discipline te kako se stoga zatvara sve osim dućana i ljekarni. Ipak, danas će se održati izbori.

Koji sat nakon toga, španski premijer je objavio zaključke sa sedmosatne sjednice vlade. Španska je ograničila kretanje građanima koji sada smiju na posao i doma, u dućan po namirnice i u ljekarnu. Izbori su u toj zemlji odgođeni.

Koronavirusom je zaraženo 155.859 ljudi. Od posljedica virusa umrlo je njih 5839. Do sada se ukupno oporavilo 75.937 ljudi, a 75.083 su aktivno zaraženi.

Od njih je 5651 osoba u kritičnom stanju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU