Ivan Gazidis napravio rasulo u Milanu zbog Rangnicka, a on mu zabio nož u leđa

Milan prethodnih sedmica prolazi kroz veoma turbulentan period zbog sukoba unutar kluba.

Naime, Zvonimir Boban i Paulo Maldini će napustiti klub zbog sukoba sa izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom. Njegova ideja je da u klub dovede njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka na mjesto trenera, ali i sportskog direktora.

To se Bobanu i Maldiniju uopšte nije svidjelo jer je Gazidis pregovarao s njim iza njihovih leđa. No, Gazidis je uvjerio čelnike kluba da stanu na njegovu stranu i zahvale se na saradnji Bobanu i Maldiniju.

Gazidis vjeruje da je dolazak Rangnicka prava stvar za klub, te je na sve načine htio da on postigne dogovor s Milanom. Iako je prije nekoliko dana objavljeno da će njemački stručnjak doći na San Siro čini se da je došlo do preokreta.

Sky Sports je objavio da je Rangnick odlučio odbiti nedavnu ponudu Rossonera što je bio šok posebno za Gazidisa. On nije očekivao da će mu njemački stručnjak zabiti nož u leđa i odbiti ponudu.

No, u Milanu ne odustaju od njegovog dovođenja jer bi time dokazali da su Boban i Maldini bili u pravu. Ipak, da li će uspjeti uvjeriti Rangnicka da promijeni svoje mišljenje ostaje nam da vidimo. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU