5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Iz Dnevnika TVSA/Mladi bračni parovi, podstanari mogli bi dobiti po 200 maraka za kiriju

Kanton Sarajevo subvencionirat će dio zakupa stana ili kuće na području Kantona Sarajevo mladima u bračnoj ili vanbračnoj zajednici,i to u iznosu od 200 KM za period od šest mjeseci. Odluka je donesena, međutim zvanični uslovi za ostvarivanje ovog prava još nisu. Jedan od uvjeta bit će ugovor o iznajmljivanju i tu je već problem, jer kod nas se stanovi uglavnom iznajmljuju bez tog dokumnta.

Marina Jeina, TVSA

Mladima koji nisu kreditno sposobni i nemaju mogućnost da kupe stan, te riješe svoje stambeno pitanje u postojećoj ekonomskoj situaciji, u uslovima visoke nazaposlenosti,  visokih cijena stanova i kamatnih stopa na stambene kredite kod banaka, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS odlučilo je pomoći kroz subvencije zakupa prostora za stanovanje.

Mladim ljudima koji nisu sada spremni da kupuju stan i nalaze se kao podstanari, u zakupu neki prostor da im subvencioniramo mjesečno sa 200 KM”, kazao je Enver Hadžiahmetović , ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i zaštite okoliša KS

  Na Golom brdu na Igmanu obilježena godišnjica pogibije heroja Emira Bogunića Čarlija

www.tvsa.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU