Iz dnevnika TVSA/ Završetak radova i probna vožnja novom prugom moguća krajem augusta

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu uveliko traju. Plan je da dionica od Ilidže do Čengić Vile bude završena do 31. avgusta.

Dio javnosti negoduje. Tokom ljetnih mjeseci kada su velike vrućine, prinuđeni su da koriste i autobus i tramvaj da bi stigli iz jednog u drugi dio grada. Oni koji to mogu, plaćaju i taksi prevoz koji je zbog cijene goriva poskupio.  

: Bez obzira na nesnosnu vrućinu i činjenicu da je zbog veoma visokih temperatura proglašen narandžasti meteoalarm, radnici koji rade rekonstrukciju tramvajske pruge u Sarajevu marljivo pristupaju svim zadacima i ne žale se na vremenske uslove.  

Radnici su završili radove na raskrsnici kod nekadašnjeg Doma penzionera

-To nam je ujedno i prva završena raskrsnica. Svi građani i svi prolaznici su zadovoljni izvedenim radovima. Nemamo više tih zastoja, tih kočenja na ovom prelazu. Prelazi se bez ikakvih oscilacija na pružnom prelazu. – kazao nam je Osman Jahić, predstavnik izvođača radova.

Rekonstrukcija dionice od Čengić Vile do Marijin Dvora trebala bi početi ove godine, a plan je da bude završena do 31. avgusta sljedeće godine. Ukupno će biti rekonstruisano 21,4 kilometra tramvajske pruge u Sarajevu. Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta, Vlada KS je dobila kredit Evropske banke za obnovu i razvoj od 20,4 miliona maraka.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU