-1.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Izaberi boju i saznaj nešto novo o sebi

Izaberi boju i saznaj nešto novo o sebi i svojim osjećajima…

Boje koje odaberemo izravno su povezane s našom psihom. Uradite „Lüscherov test boja“, izaberi boju i saznaj nešto o sebi.

Nije slučajno da se okružujemo određenim bojama odjeće, interijera itd. Boje koje odaberemo izravno su povezane s našom psihom. U ovoj sferi psihologije provedeno je mnoštvo istraživanja, a „Lüscherov test boja“ izvrstan je način da se pomogne saznati raspoloženje, namjere i stanje osobe.

Izaberi boju:

izaberi boju
izaberi boju i saznaj nešto novo o sebi

Napravite pojednostavljeni test boja kako bi saznali šta tačno trebate kako bi postali još sretniji. Sve što trebate napraviti kako bi se testirali jest da odaberete koju bi boju/dugme pritisnuli kako bi napravili pozitivan preokret u svom životu, piše miss7.hr.

Izaberi boju, a šta znači boja koju ste odabrali pročitajte u nastavku…

Crvena

Ako odaberete crvenu boju, to znači da ste osoba koja je spremna i željna dati mnoge stvari ovom svijetu. To znači da želite da vas se čuje, primijeti i prepozna. Želite dati sve od sebe u bilo kojem aspektu života (na poslu i u osobnom životu) postajući najbolji zaposlenik, partner itd.

Žuta

Vaš stav prema životu prilično je optimističan, asertivan i pozitivan. Rizik je nešto čega se ne bojite, ali istovremeno uspijevate ostati razumna i racionalna osoba. Jako ste dobro svjesni svojih mogućnosti i spremni ste ih iskoristiti u potpunosti.

  Šta nije u redu sa ovom fotografijom?

Narandžasta

Možete uživati u malim uspjesima. Vaša najbolja motivacija je razumijevanje da velike stvari počinju malim koracima. Zato se uvijek koncentrišite na detalje i nemojte propustiti priliku da ih poboljšate.

Zelena

Odabir zelene tipke označava vašu trajnu borbu između toga da budete istovremeno slobodni i sigurni. Uvijek se trudite biti uravnoteženi i smireni što vas čini dobrim prijateljem. Međutim, morate imati na umu jednu stvar: u potrazi za ravnotežom možete zaboraviti na stvari koje su vam zaista bitne.

Roza

Razdoblje koje trenutno proživljavate puno je dobrih i ugodnih stvari i svjesni ste toga. Dobra vijest je da stvari koje dolaze ne uzimate zdravo za gotovo i uživate u svakom trenutku, živeći svoj život punim plućima. Jedino čega bi se trebali sjetiti jest da držite obje noge na zemlji, jer bi u protivnom moglo postati prebolno spustiti se kasnije.

Ljubičasta

Odabir ljubičaste tipke znači da ste postigli onaj život o kojem ste sanjali. Sada imate dovoljno samopouzdanja, samopoštovanja i vjere u sebe kako bi slijedili sve ciljeve i želje koje ste toliko dugo držali u sebi. Znate šta zaslužujete i koristite znanje za vlastiti profit, mada ste vrlo osjetljiva osoba.

  Mnogi ih nazivaju "čarapama": Znate li zašto mace imaju bijele šape?

Plava

Odabir ove boje znači da težite ravnoteži. Cijenite koncept življenja u ravnoteži i znate koliko je važan u postizanju ciljeva. Dobro znate da je nemoguće postići vječnu ravnotežu, ali dajete sve od sebe da budete staložena osoba u svom životu i u životu svojih najmilijih.

Siva

Bez obzira odaberete li svijetliju ili tamniju sivu boju, racionalnost je vaše drugo ime. Držite obje noge na zemlji i bistre ste glave. Ove značajke vas možda čine hladnom i dalekom osobom, ali oni koji vas istinski poznaju, znaju koliko ste zapravo osjetljivi i jednostavni.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU