Izetbegović / Otpetljati čvor između SDA i HDZ-a za izmjene Izbornog zakona

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) zasjedalo je danas u Sarajevu kada su pozdravili usvajanje Nacrt Programa reformi te su pozvali Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da što prije usvoji taj dokument.

Pohvalili su višednevnu vježbu koja se održava na Manjači “Brzi odgovor 21” u kojoj učestvuju pripadnici Oružanih snaga BiH i vojske Sjedinjenih Američkih Država kada je pokazan visok stepen interoperabilnosti.

Predsjedništvo SDA pozdravilo je aktivnosti Ministarstva sigurnosti BiH na rješavanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući angažmanu ministra Selme Cikotića i Ministarstva sigurnosti BiH obim migrantske krize koja je pogodila dijelove Bosne i Hercegovine je bitno umanjen.

Osuđeni su učestali uzurpatorski ataci Republike Srbije na resurse Bosne i Hercegovine jer nelegalni aranžmani oko izgradnje hidroelektrana na rijeci Drini, izgradnje aerodroma u Trebinju predstavljaju drastičnu povredu suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, Predsjedništvo je pohvalilo formiranje Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva naglašavajući da bi se svi u Bosni Hercegovini trebali pozabaviti pitanjima izmjena izbornog zakonodavstva.

Izetbegović kaže da politički dogovor nije neophodan kako bi se riješile neke strati koje se tiču integriteta i transparentnosti izbornog procesa, ali da je najveći kamen spoticanja između SDA i HDZ-a odnosno hrvatskog bloka što se neće moći riješiti bez političkog dogovora.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU