-3.1 C
Sarajevo
Srijeda, 29 ožujka, 2023

Izetbegović / Otpetljati čvor između SDA i HDZ-a za izmjene Izbornog zakona

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) zasjedalo je danas u Sarajevu kada su pozdravili usvajanje Nacrt Programa reformi te su pozvali Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da što prije usvoji taj dokument.

Pohvalili su višednevnu vježbu koja se održava na Manjači “Brzi odgovor 21” u kojoj učestvuju pripadnici Oružanih snaga BiH i vojske Sjedinjenih Američkih Država kada je pokazan visok stepen interoperabilnosti.

Predsjedništvo SDA pozdravilo je aktivnosti Ministarstva sigurnosti BiH na rješavanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući angažmanu ministra Selme Cikotića i Ministarstva sigurnosti BiH obim migrantske krize koja je pogodila dijelove Bosne i Hercegovine je bitno umanjen.

Osuđeni su učestali uzurpatorski ataci Republike Srbije na resurse Bosne i Hercegovine jer nelegalni aranžmani oko izgradnje hidroelektrana na rijeci Drini, izgradnje aerodroma u Trebinju predstavljaju drastičnu povredu suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, Predsjedništvo je pohvalilo formiranje Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva naglašavajući da bi se svi u Bosni Hercegovini trebali pozabaviti pitanjima izmjena izbornog zakonodavstva.

Izetbegović kaže da politički dogovor nije neophodan kako bi se riješile neke strati koje se tiču integriteta i transparentnosti izbornog procesa, ali da je najveći kamen spoticanja između SDA i HDZ-a odnosno hrvatskog bloka što se neće moći riješiti bez političkog dogovora.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU