Izviđači Zenice će zasaditi mirovni park “Jedan svijet”

U subotu 12.12.2020. izviđači Zenice će zasaditi mirovni park “Jedan svijet” i organizovati večernji on-line program sa svojim vršnjacima iz BiH i regije.

Veliko nam je zadovoljstvo ispred Saveza izviđača Grada Zenica podijeliti sa vama informaciju da će više od 80 izviđača Zenice podijeljenih u manje grupe i u različitim terminima zbog poštivanja mjera COVID 19, u subotu 12.12.2020. u periodu od 11:00 do 12:30 sati posaditi 25 sadnica u zeničkom naselju Babina Rijeka na adresi Prve zeničke brigade 15 ( uz šetnicu) i formirati Mirovni park “Jedan svijet”.

Kako smo zbog okolnosti pandemije neke od planiranih aktivnosti odgodili, u saradnji sa Ambasadom SAD-a i Gradskom upravom Zenica, odlučili smo se da u susret dvadeset i petoj godišnjici zvaničnog potpisivanja mirovnog sporazuma u Dejtonu posadimo 25 stabala i našim sugrađanima obogatimo dio popularne zeničke šetnice kraj Babine rijeke.

To nije sve…. Na kraju ovako prelijepog dana pozivamo vas da od 20h na našoj
FB stranici https://www.facebook.com/IzvidjaciZenica/ pratite KZP Quarantine Show “Jedan svijet” tokom kojeg će vam se osim izviđača iz Zenice , predstaviti i naši drugari iz Prjedora, Sarajeva, Visokog i Osijeka.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU