2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Jablanički GSS spasio šest osoba na Čvrsnici

  ()

  Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Jablanica pronašli su i spasili u četvrtak ujutro na Čvrsnici skupinu od šest bh. državljana nastanjenih u Francuskoj među kojima je bilo i dvoje djece uzrasta 4 i 9 godina.

  Šest osoba krenulo je u srijedu na planinarenje iz pansiona na Risovcu, a nakon što se do večernjih sati nisu vratili vlasnik pansiona alarmirao je GSS.

  Odmah po dojavi GSS Jablanica pokrenuo je žurnu akciju potrage s osam obučenih gorskih spašavatelja i vlasnikom pansiona. Nakon cjelonoćne potrage, obitelj je pronađena u šest sati ujutro u četvrtak ispod vrha Mali vilinac.

  Osobe su bile promrzle i iscrpljene s obzirom da se tijekom noći temperatura spustila do 7 stupnjeva Celzija, a puhao je i jak vjetar.

  Po riječima Bojana Šunjića iz GSS-a u BiH, ovaj događaj u isto vrijeme odlično ilustrira kako se treba i kako se ne treba ponašati u planini.

  Velika pogreška bila je što su kao neiskusni i neopremljeni izletnici krenuli u planinu, a još su sa sobom poveli dvoje maloljetne djece.

  – Dobro su uradili to što su najavili svoje kretanje. Posebice je dobra stvar bila odgovorna reakcija vlasnika pansiona koji nije čekao da o nestanku svojih gostiju obavijestiti Gorsku službu spašavanja – rekao je Feni glasnogovornik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Bojan Šunjić.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO