Jajce domaćin programa Europske komisije “Europa za građane”

Jajce će 30. i 31. kolovoza biti domaćin programa Europske komisije „Europa za građane“, kada će se mladi iz Finske, Italije, Litvanije, Grčke i Crne Gore družiti sa mladima iz Jajca.

U okviru susreta mladih u Jajcu planirano je i održavanje radionice na koju su dobro došli i svi mladi iz Jajca starosti od 16 godina i više, uz uslov da poznaju engleski jezik. Radionica će se održati u utorak, 30.8.2022. godine, u Domu kulture Jajce.

U okviru Projekta „European Youth Empowrment-Festivals (EYE-F) (Osnaživanje mladih Europe)“ planirano je održavanje pet festivala za mlade iz partnerskih zemalja u cilju pronalaženja zajedničkih vrijednosti, učenja i dijeljenja postojećih praksi, bolje socijalne uključenosti i razumijevanja europskih vrijednosti, te kreiranje jedinstva u različitosti.

Projekat treba pridonijeti razumijevanju povjesti Europske unije i kulturne raznolikosti, te promovirati europsko i demokratsko građanstvo.

Podsjećamo, u projekt koji traje već treću godinu, uključene su općine Pordenone (Italija), Kalajoki (Finska), Kaunas (Litvanija), Herceg Novi (Crna Gora), nevladina organizacija iz Grčke, te Jajce (Bosna i Hercegovina). Partner u projektu za Bosnu i Hercegovinu je Općina Jajce u saradnji sa Centrom za obrazovanje i druženje Jajce. Projekat je odobren od strane Europske komisije.

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU