3 C
Sarajevo
Subota, 26 studenoga, 2022

Jajce domaćin programa Europske komisije “Europa za građane”

Jajce će 30. i 31. kolovoza biti domaćin programa Europske komisije „Europa za građane“, kada će se mladi iz Finske, Italije, Litvanije, Grčke i Crne Gore družiti sa mladima iz Jajca.

U okviru susreta mladih u Jajcu planirano je i održavanje radionice na koju su dobro došli i svi mladi iz Jajca starosti od 16 godina i više, uz uslov da poznaju engleski jezik. Radionica će se održati u utorak, 30.8.2022. godine, u Domu kulture Jajce.

U okviru Projekta „European Youth Empowrment-Festivals (EYE-F) (Osnaživanje mladih Europe)“ planirano je održavanje pet festivala za mlade iz partnerskih zemalja u cilju pronalaženja zajedničkih vrijednosti, učenja i dijeljenja postojećih praksi, bolje socijalne uključenosti i razumijevanja europskih vrijednosti, te kreiranje jedinstva u različitosti.

Projekat treba pridonijeti razumijevanju povjesti Europske unije i kulturne raznolikosti, te promovirati europsko i demokratsko građanstvo.

Podsjećamo, u projekt koji traje već treću godinu, uključene su općine Pordenone (Italija), Kalajoki (Finska), Kaunas (Litvanija), Herceg Novi (Crna Gora), nevladina organizacija iz Grčke, te Jajce (Bosna i Hercegovina). Partner u projektu za Bosnu i Hercegovinu je Općina Jajce u saradnji sa Centrom za obrazovanje i druženje Jajce. Projekat je odobren od strane Europske komisije.

  SBK / Pretresi kuća, ugostiteljskih objekata, pljačka apoteke...

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU