Nove potpore braniteljskoj populaciji u Srednjobosanskom kantonu

Vlada Srednjobosanskog kantona usvojila je danas nekoliko odluka vezanih za braniteljsku populaciju, kojom je, kazao je kantonalni premijer Tahir Lendo, nastavila ispunjavati obećano toj populaciji kroz zacrtane ciljeve u proračunu za ovu godinu.

Usvojeni su program i kriteriji utroška sredstava s transfera neprofitnim organizacijama – za istraživanje, sređivanje i arhiviranje i objavljivanje dokumentacije iz Domovinskog rata, za pravnu pomoć braniteljima, za izgradnju centra za psihosocijalno liječenje branitelja, za manifestacije, obilježavanje značajnih datuma i sportske aktivnosti branitelja.

“Vlada Srednjobosanskog kantona na čelu s Upravom za branitelje ispunjava zadane programe iz ove godine prema braniteljskoj populaciji. Danas su na dnevnom redu bile određene operativne odluke u smislu izgradnje, određenih daljnjih protoka određenih njihovih zahtjeva i mislim da je Vlada sa svog aspekta, kad je braniteljska populacija u pitanju, u 2023. godini odradila sve zacrtane planove”, rekao je Lendo.

Današnjim odlukama kantonalne vlade ukupno je odobreno 170.000 KM za braniteljsku populaciju.

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU