7.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

Javni oglas za prijem UN volontera u zajednici u oblasti angažmana mladih

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) nastavak je partnerstva između EU i UNDP-a i prethodno podržane inicijative – ReLOaD1 koja je provedena u četverogodišnjem periodu, od 2017. do 2020. godine. ReLOaD2 nastavlja jačati participativne demokratije i proces evropskih integracija na Zapadnom Balkanu kroz osnaživanje civilnog društva i mladih za aktivno učešće u odlučivanju te stimuliranje poticajnog pravnog i financijskog okruženja za civilno društvo. Program se sprovodi u sljedećim zemljama i teritorijama Zapadnog Balkana korisnicima IPA programa: Albanija, Bosna i Hercegovina (BiH), Sjeverna Makedonija, Kosovo*, Crna Gora i Srbija. Provođenjem aktivnosti u cijeloj regiji, ReLOaD2 će osnažiti kapacitete jedinica lokalne samouprave (JLS) i organizacija civilnog društva (OCD) za uključivanje u produktivna partnerstva i doprinošenje unaprijeđenom pružanju usluga i realizaciji prioriteta u skladu sa razvojnim strategijama svake od odabranih JLS. ReLOaD2 u BiH je u dva javna poziva odabrao 13 partnerskih JLS: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Gradiška, Grad Istočno Sarajevo, Goražde, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez. Projektom se potiču partnerske JLS na financiranje OCD-a na transparentan način koristeći razvojno orijentiran projektni pristup u skladu sa lokalnim prioritetima. Angažman mladih i aktivno uključenje u zajednicu biti će podržano je kroz sprovođenje omladinskih inicijativa s ciljem unapređenju njihovih ekonomskih perspektiva na partnerskim lokacijama. Trajanje projekta je 48 mjeseci (2021-2024).
Pozicija: Volonter UN-a u zajednici u oblasti angažmana mladih
Broj pozicija: 1
Lokacija: Općina Vitez, Bosna i Hercegovina
Trajanje ugovora: 6 mjeseci (uz mogućnost produžetka)
Odabrani volonter UN-a u zajednici će raditi u prostorijama Općine Vitez, pružajući podršku dodijeljenoj osobi u Općini Vitez u jačanju odnosa sa organizacijama civilnog društva (OCD) i građanskim/omladinskim udruženjima kao i ReLOaD2 projektu u realizaciji aktivnosti na nivou općine.

Ovo je odlična prilika za mlade entuzijaste da se uključe u rad lokalne institucije, angažmanom preko Volontera Ujedinjenih nacija (UNV) za pripravništvo/praktičan rad u trajanju od šest mjeseci, uz odgovarajuću naknadu za životne troškove. Osim toga, odabrani volonter UN-a će tokom trajanja ugovora biti u obavezi da tokom radnog vremena pohađa certificirane obuke: administrativni poslovi, osnove računarstva i razvoj „mekih“ vještina (eng. soft skills). Volonter će dobiti potvrdu o završenoj praksi/pripravništvu po njegovom završetku kako bi imao bolje šanse za zapošljavanje.

  SBK / Objavljen konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca

Opis poslova:

Pod direktnim nadzorom menadžerice ReLoaD2 projekta i dodijeljene osobe iz Općine Vitez, volonter UN-a u zajednici će:

 • Pružati pomoć imenovanoj osobi za saradnju s ReLOaD2 projektom kako bi uspješno obavila sve poslove i zadatke koji se odnose na ReLOaD2 i druge projekte u sklopu UNDP portfolija „Socijalna inkluzija“;
 • Pružati pomoć Općini Vitez u jačanju partnerskih odnosa sa OCD, posebno s omladinskim OCD kao i predstavnicima mladih na nivou zajednice;
 • Pružati pomoć u provođenju javnih poziva za projekte OCD-a u Općini Vitez;
 • Pružati administrativnu podršku na terenu koja je neophodna radi organiziranja sastanaka, obuka i radionica koje će biti održane u sklopu ReLOaD2 projekta u Općini Vitez;
 • Povremeno pripremiti izvještaje o provedenim aktivnostima;
 • Pružati pomoć u promoviranju najboljih praksi ReLOaD2 projekta na nivou zajednice;
 • Učestvovati na certificiranim obukama koje organizira UNDP na temu administrativni poslovi, osnove računarstva i razvoj „mekih“ vještina;
 • Izvršavati sve druge zadatke u okviru opisa posla koje mu dodijeli supervizor.

Kriteriji i uvjeti:

 • Završena srednja škola ili ekvivalentan nivo obrazovanja. Visoka stručna sprema se smatra prednošću;
 • Tečno poznavanje bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika;
 • Dobre komunikacijske vještine.

Broj radnih dana i trajanje:
Puno radno vrijeme: (5 dana sedmično).

Lokacija rada:
Prostorije Općine Vitez

Beneficije:
Mjesečna naknada za troškove života volontera;
Zdravstveno osiguranje tokom trajanja ugovora;
Pravo na godišnji odmor;
Mogućnosti učenja.

Postupak podnošenja prijave:
Napomena: Volonteri UN-a u zajednici rade u mjestu stanovanja . Stoga, kandidati koji se prijavljuju na ovu poziciju moraju biti stanovnici općine Vitez i moraju biti mlade osobe[1] uzrasta od 18 do navršenih 30 godina starosti.
Da biste se prijavili, potrebno je da dostavite sljedeće dokumente putem emaila na adresu [email protected] najkasnije do 2. septembra 2022. godine:

 • Curriculum Vitae (CV)/biografiju na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku koja sadrži:
  Novi Travnik / U saobraćajnoj nezgodi povrijeđena žena

Kontakt informacije (e-mail, broj telefona); datum rođenja; informacije o stupnju obrazovanja; informacije o prethodnom volonterskom radu; informacije o prethodnom radnom iskustvu, uključujući i neplaćeni radni angažman, pripravništvo, praksu itd.; informacije o računarskim vještinama; sve dodatne informacije koje kandidat smatra validnim.

 • Motivacijsko pismo na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku (250-500 riječi) u kojem ćete objasniti: Zašto želite sudjelovati? Na koji način ovo pripravništvo/praktično iskustvo može biti korisno za Vas i Vašu lokalnu zajednicu? Sve druge informacije koje kandidat smatra bitnim.
 • Kopija svjedočanstva/diplome;
 • Potvrda o vođenju u evidenciji nezaposlenih osoba (koju izdaje Zavod / Služba za zapošljavanje);
 • Potvrda o prebivalištu na području općine Vitez.

Prilikom slanja prijave putem emaila, u predmet poruke potrebno navesti „Prijava za volontera UN-a u zajednici u općini Vitez“.
Važna napomena:

 • Nepotpune prijave se neće uzeti u razmatranje.
 • Samo kandidati koji ispunjavaju gore navedene kriterije će se uzeti u razmatranje za intervju.
 • Postupak odabira kandidata će voditi ured UNV-a i UNDP-a u BiH.

* Za Evropsku uniju, ovaj naziv ne dovodi u pitanje stav o statusu i u skladu je s Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju neovisnosti Kosova. Za UNDP, sve reference na Kosovo će se shvatiti u kontekstu Rezolucije UN-a 1244/1999.

[1] Zakon o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, Član 4. Stav 1. “omladina” ili “mladi” su osobe u životnoj dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina starosti.

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
TNT Portal
TNT Portalhttp://tntportal.ba
TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU