Javno stručno–popularno predavanje na eMPIRICI u Tuzli: Kako će izgledati novac u budućnosti – WeOwn Blockchain Network

Ermin Džinić, CTO & Co-Founder OWN Group Ltd Munich, predstavit će na Visokoj školi eMPIRICA u Tuzli 5.marta od 12 sati, Blockchain mrežu razvijenu od strane vlastite kompanije WeOwn, koja predstavlja finansijsku platformu za direktnu vezu između preduzeća i investitora, bez posrednika u lancu (poput banaka ili drugih financijskih institucija).

Ermin je inženjer sa širokim iskustvom u vještačkoj inteligenciji, analitici podataka, metodologiji razvoja softvera i velikom iskustvu u bazama podataka. Neposredno prije osnivanja kompanije WeOwn, Ermin je vodio odjel za analizu podataka za Evropu (EMEA Region) sa posebnim fokusom na sakupljanje i analizu podataka o tržišnim trendovima, koristeći data mining i machine learning. Godine 2017. suosniva WeOwn i kao direkor tehnologije razvija sistem za financiranje preduzeća baziran na blockchain tehnologiji.

empirica 11

WeOwn je mlada internacionalna kompanija koja se bavi razvojem modernih financijskih tehnologija. Sjedište je u Liechtensteinu sa filijalama u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, a sjedište za razvoj softvera je u BiH (Sarajevo). Misija WeOwn-a je stvaranje alternativnih metoda financiranja za mala i srednja preduzeća bazirano na modernoj cutting-edge tehnologiji.

Ulaz je slobodan

eMPIRICA 5.mart 2020 godine od 12 do 14h – Javno stručno – popularno predavanje: Kako će izgledati novac u budućnosti – WeOwn Blockchain Network

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU