Jednim klikom zaradio preko 2,4 miliona KM

Među dioničarima koji su u zadnji čas prodali dionice Kraša Siniši Šaranoviću nalazi se i visokopozicionirani menadžer Kraša Darko Radišić, piše Tportal.

Dva dana prije potpisivanja sporazuma o prodaji dionica Kraš ESOP-a Mesnoj industriji Braća Pivac, čime je okončano nadmetanje za prevlast u Krašu, naglo je porastao promet dionicama te kompanije na Zagrebačkoj burzi.

Kako piše Tportal, protrgovano je gotovo 30.000 dionica (oko dva posto vlasništva), a količine protrgovanih dionica upućivale su na to da su među prodavateljima i osobe s liste 10 najvećih dioničara, među kojima dominiraju sadašnji i bivši menadžeri Kraša.

Najnoviji podaci SKDD-a o vlasničkoj strukturi Kraša pokazuju da je svoje dionice unovčio Darko Radišić, šesti najveći dioničar Kraša s udjelom od 0,58 posto.

jednim klikom zaradio preko 2,4 miliona km

Radišić je u Krašu od 1992. godine, a prošao je sve faze rukovođenja u području prodaje i marketinga, obnašajući funkcije šefa tržišta Europa, pomoćnika direktora izvoza te direktora sektora prodaje, marketinga i logistike. U razdoblju od 2004. do 2016. godine bio je član Uprave, a zadnje tri godine bavi se razvojem inozemnih tržišta.

Radišić je prodavao dionice po cijeni od 1050 kuna, a ako je prodao cijeli paket, inkasirao je 9,1 milijun kuna (oko 2.430.000 KM).

Tportal podsjeća da su radnici svoje dionice prodali MI Braća Pivac po cijeni od 861 kunu, a nakon potpisivanja sporazuma između Mi Pivac i Kraš ESOP-a cijena dionica na burzi potonula je gotovo 30 posto.

S obzirom na okolnosti u kojima je okončano preuzimanje Kraša, postavlja se pitanje jesu li veliki ‘igrači’, koji su u zadnji čas prodavali dionice, raspolagali povlaštenim informacijama.

O tome će zadnju riječ dati Hanfa, a koja je Poslovnom dnevniku potvrdila da će ‘u tom kontekstu biti provedena dodatna provjera svih okolnosti u vezi s transakcijama i prometom na Zagrebačkoj burzi posljednjih dana’.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU