Jeste li probali: Umivanjem gaziranom vodom do čistijeg lica

Umivanje gaziranom vodom kao dio tretmana čišćenja lica i stavljanje iste u maske za lice i tonere česta je praksa u Japanu i Koreji, a od skoro počinje da se širi i na ostale dijelove svijeta.
Gazirana voda sadrži sledeća blagotvorna svojstva:

Sadrži istu pH vrijednost kao vaša koža: pH vrijednost vode sa česme je 7, dok gazirana voda ima pH vrijednost 5,5, koja je takođe vrijednost kože lica – tako da neće izazvati iritaciju.

Čisti pore i smanjuje iritaciju: gaziranost razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u zapušenim porama. Rezultat toga je dublje čišćenje i sprečavanje izbijanja novih bubuljica.

Poboljšava cirkulaciju
Ugljendioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, sa suptilnim rumenilom.

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako gazirana voda stvara zdraviji ten.

“Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože. Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika do kože – što je bolja cirkulacija, bolje će cijeli sistem funkcionisati i koža će izgledati zdravije”, smatra dr Engelmen.

Ako želite da isprobate ovu metodu čišćenja lica pratite sledeće korake, piše Magazin Novosti.

Zapljusnite lice gaziranom vodom ili zadržite dah i zagnjurite lice u činiju punu kisele vode 10 sekundi

– izmasirajte lice sredstvom za čišćenje

– isperite sapunicu gaziranom vodom

– prije nanošenja kreme, istapkajte lice peškirom

Dr Engelmen ne preporučuje pranje lica gaziranom vodom svaki dan. Koža prvo mora da se navikne na mehuriće, naročito ako imate osjetljivu kožu lica.

Ako je efekat pjene previše jak, pomiješajte jednaku količinu gazirane i mineralne vode kako biste smanjili kiselost i kako bi se lakše ispralo sa lica. Još jedan savijet je da pomiješate u jednakoj količini gaziranu vodu i zeleni čaj, potapajući vatu u tečnost i ostaviti na licu desetak minuta. Razlog je činjenica da što se duže gazirana voda nalazi na koži, bolji će biti rezultati.

BONUS VIDEO:

Jeste li probali: Umivanjem gaziranom vodom do čistijeg lica appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU