JUBILEJ ZA PONOS / Veterinarska stanica „Dr Salkić“ danas slavi 12 godina postojanja!

Znate li po čemu je 12. decembar značajan u VETERINARSKOJ STANICI „Dr Salkić“ d.o.o. Travnik?

Sudeći po obavezama i uobičajenom tempu, riječ je o sasvim običnom radnom danu. Ipak se razlikuje po tome što se danas obilježava punih 12 godina, od kad „Dr Salkić“ postoji kao društvo ograničene odgovornosti.

Naime, 12.12.2007. godine je veterinarska stanica registrovana u Općinskom sudu u Travniku, a do tad je – još od 2003. godine – dr. Alen Salkić radio u formi privatne veterinarske prakse „Dr Salkić“.

Jedan od pionira privatnog poduzetništva u veterinarstvu na području Federacije BiH, sa željom da se osamostali i registruje, naišao na čitav niz zakonskih peripetija. Tadašnji propisi nisu poznavali privatno vlasništvo u ovoj djelatnosti u FBiH, pa je kao prijelazno rješenje od nadležnih instituicija dobijena dozvola za rad kao „Privatna veterinarska praksa“. Potrebe tržišta su nametnule i izmjene u propisima, tako da su stečeni uslovi i od 2007. godine svoj „život živi“ društvo punog naziva firme: Društvo za veterinarske usluge „VETERINARSKA STANICA Dr Salkić“ društvo ograničene odgovornosti Travnik. Osnovna djelatnost su veterinarske usluge.

Misija firme je očuvanje zdravlja životinja s ciljem očuvanja zdravlja ljudi. Imperativ je kvalitet usluge, a tome doprinosi kontinuirano ulaganje u znanje, opremu i prostor.

Od februara 2018. godine firma je smještena na adresi Luka 14 A u Travniku, u savremeno opremljenoj zgradi, na korisnom prostoru cca 200 m2 u kojem se pruža širok spektar veterinarskih usluga, od kojih su samo neke: hirurške, laboratorijske, rentgenske, ultrazvučne. Osim u veterinarskoj stanici, usluge se pružaju i na terenu. Pri tome se poštuje zakonska regulativa, naročito u pogledu realiziranja veterinarsko-zdravstvenih mjera naređenih od strane nadležnih državnih tijela.

Firma se trudi biti društveno odgovorna, te u skladu sa mogućnostima, pomaže rad društvene zajednice kroz donacije i sponzorstva o čemu svjedoči niz zahvalnica.

 

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU