Jutjub u žestokom okršaju sa vještačkom inteligencijom

Kako se navodi u saopštenju, firma će zahtjevati od kreatora da sami označe „realističan“ sadržaj stvoren uz pomoć AI kada objavljuju video snimke na platformi Jutjub, navodi portal Verdž, prenosi Tanjug.

Kompanija ističe da se to posebno odnosi na sadržaj koji je vezan za teme kao što su izbori ili tekući sukobi.

Za sada nije poznato šta Youtube smatra za „realističan“ AI sadržaj, a portparol ove kompanije Džek Malon navodi da će korisnici dobiti detaljne smjernice kada se zahtjev uvede sledeće godine.

Jutjub će omogućiti korisnicima da zatraže uklanjanje video snimaka koji „simuliraju osobu koja se može identifikovati, uključujući njeno lice ili glas“.

Dakle, ako osoba postane žrtva takozvanog dipefejka, postoji proces koji može da dovede do uklanjanja tog video snimka.

Kompanija navodi da će „proceniti različite faktore prilikom procjene ovih zahteva“, uključujući i to da li je sadržaj parodija ili satira i da li je žrtva javni činovnik ili „poznata osoba.“

Pravila vezana za partnere Jutjuba u muzičkoj industriji će biti dostra stroža i na njih neće moći da se primjeni izuzetak o „parodiji i satiri“.

U SAD za sada ne postoji zakon koji reguliše korišćenje AI u ovim slučajevima, tako da se može reći da Youtube „uzima zakon u svoje ruke“, zaključuje Verdž.

BONUS VIDEO:

Jutjub u žestokom okršaju sa vještačkom inteligencijom appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU