Juventus je novu “devetku” pronašao na Ostrvu, koštat će 150 miliona eura

Juventus će tokom ljeta tražiti novog napadača jer u torinskom klubu očigledno smatraju da je prošlo vrijeme Gonzala Higuaina.

Tuttosport piše kako Bianconeri žele angažovati napadač koji ima slične karakteristike kao Karim Benzema tako da Cristiano Ronaldo može maksimalno doći do izražaja.

Sportski direktor Fabio Paratici je kao prvu metu izabrao Harrya Kanea smatra torinski list, inače uvijek dobro informisan po pitanju dešavanja u Juventusu.

Dovođenje Kanea će biti izuzetno skupo. Englez bi definitivno postao najskuplji igrač Juventusa u historiji jer se spominje cifra između 150 i 170 miliona eura.

Odlični napadač je na ljeto 2018. godine potpisao šestogodišnji ugovor sa Tottenhamom vrijedan 17 miliona po sezoni, međutim povreda, ispadanje iz Lige prvaka i još jedna sezona bez trofeja su dovoljan razlog Staroj dami da krene u napad.

Drugi na listi prioriteta je Mauro Icardi. Argentinac je dugogodišnja želja Bianconera, ali čini se da je njegov ostanak u PSG-u izgledniji od selidbe u Torino. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU