22.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Kajević: U Dobrinju ćemo stvoriti nove šampione

  Naš najuspješniji i najbrojniji Taekwondo kolektiv „Bosna“ Visoko otvorio je novu sekciju i ispostavu kluba, a nakon nedavnog otvorenja u Gračanici, jedanaesta po redu sekcija od sada će raditi u Osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Dobrinju.

  Otvorenje nove sekcije kluba bilo je prilika i za prezentaciju vještina polaznika i članova ovog izuzetno uspješnog kolektiva. Prvi čovjek kluba, dvostruki Ginisov rekorder, majstor taekwondoa, crni pojas 5. dan, Edin Kajević-Kaja, o tome kaže: „ Ovo je naša jedanaesta sekcija, a prisutni smo u četiri grada i to Visokom, Kiseljaku, Varešu i Brezi, sa preko 300 članova, koji osim treniranja i sportskog načina života, našem klubu već godinama donose i najsjajnija odličja sa domaćih, ali i međunarodnih takmičenja. Na ovom području ima dosta zainteresovanih za ovaj atraktivni borilački sport i sigurno da će mnogi uz stručni rad naših vrsnih trenera i pedagoga, vrlo brzo savladati tajne ovog olimpijskog sporta i u naš kolektiv donositi brojne medalje, pehare i diplome sa nastupa širom naše države ali i inozemstva.“

  I ovoga puta prezentaciji kolektiva je prisustvovao veliki broj učenika pomenute škole, koji su pokazali interes da se uključe u kolektiv, a rukovodstvu škole je dodijeljena i zahvalnica za pomoć pri organizaciji prezentacije, kao i pokretanja još jedne sekcije. Prvi trening u Dobrinju održan je već sinoć (petak) uz prisustvo dosta novih članova ovog uzornog kolektiva.

  2. novembar,  Rešad MAMELA

  kajević: u dobrinju ćemo stvoriti nove šampione

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU