KAKO SE VOZI U BIH/ Vozač kamiona slomio rampu, mašinovođa spriječio tragediju (VIDEO)

Nesavjesna vožnja iz dana u dan sve više šokira, naročito u obzir posljednih dana dolazi neodgovorna vožnja preko pružnih prelaza.

Naime, “Željeznice Republike Srpske” objavile su najnoviji video snimak sa putno-pružnog prelaza “Ljeb” na području opštine Stanari, gdje vozač kamiona uprkos aktiviranju svjetlosno-zvučne signalizacije, koja je najavljivala nailazak voza i početak spuštanja rampe, nije se zaustavio i koju je zatim polomio.

– S obzirom da je u trenutku loma polubranika voz već prošao pored kontrolnog signala, koji obavještava mašinovođu da je uređaj za osiguranje putnog prelaza ispravan, u najvećem broju ovakvih slučajeva mašinovođa nije u mogućnosti da odreaguje i zaustavi voz prije putnog prelaza – poručuju iz “Željeznica RS”.

Zahvaljujući dobroj vidljivosti i preglednosti, kao i činjenici da se radilo o drumskom vozilu većih gabarita, mašinovođa je uspio uočiti vozilo i pravovremenom reakcijom zaustaviti voz, te izbjeći neželjene posljedice.

– Ponavljamo, voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i to je regulisano Zakonom o želјeznicama kao i Zakonom o bezbjednosti u drumskom saobraćaju. Poštujući zakonske regulative, učesnici u drumskom saobraćaju, izbjegli bi sve saobraćajne nezgode, nesreće i tragedije koje se dešavaju – navode.

Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način smanjiti broj nesreća na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posljedice.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU