Kako zadržati zmije dalje od dvorišta, kuće i bazena?

Niko ne voli vidjeti zmiju u svom dvorištu.

Međutim, zmije spadaju u važne prirodne predatore, kojI efikasno kontroliraju populaciju miševa, štakora i drugih potencijalno štetnih glodavaca. Kako su uz ljude često prisutni glodavci, zmije se približavaju domaćinstvima iz nužde, odnosno potrebe za hranom.

Ako živite na području gdje su zmije česte, postoji velika šansa da ćete u nekom trenutku možda izaći u dvorište i naići na neželjenog gosta! Mnogi se boje zmija i ponekad je teško razmišljati kad nam se pojave na kućnom pragu. Donosimo vam savjete kako zmije držati podalje od kuće u kojoj boravimo.

Održavanje okoliša urednim

Prva linija obrane od zmija u naseljima je održavanje okoliša urednim kako bi smanjili broj mjesta na koje se zmija može zavući, sakriti i napraviti leglo. To se postiže redovitom košnjom i uklanjanjem hrpa kamenja, građevinskog materijala, limarije i sličnog otpada. Na području njihovog zadržavanja vrlo je važno provoditi redovitu deratizaciju kako bi smanjili broj miševa koji su joj izvor hrane.

Napravite sami sredstvo protiv zmija

Ako vam se čini da zmije uvijek pronalaze put u vaše dvorište, držite ih podalje uz pomoć amonijaka. Zmije mrze miris amonijaka. Dakle, umočite stare krpe ili odjeću u amonijak i ostavite na par mjesta u dvorištu.

Držite zmije dalje od bazena

Ako želite da se zmije i kukci drže podalje od vašeg bazena pospite sirće po rubovima.

Još jedan način tjeranja zmija

Vjerovali ili ne, zmije ne vole ljude jednako koliko ih mi ne volimo. Zmije možete držati podalje od dvorišta tako što ćete im dati do znanja da tamo živite. Kako? Nakon češljanja kose, kosu koja vam je ostala na četki pobacajte po rubovima dvorišta. Zmija će osjetiti miris kose i držat će se podalje.

Izvor: Jutarnji

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU