Kamerni teatar 55 gostovao u Rijeci

Sinoć, 09.05.2022. na zatvaranju međunarodnog teatarskog festivala u Rijeci, Kamerni teatar 55 gostovao je sa predstavom „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.

Riječima selektora festivala Jasena Boke, na prepunom okruglom stolu nakon izvedbe, to je bio savršen završetak jednog veoma kompetitivnog i kvalitetnog festivala. „Sjećaš li se Doli Bel“ je odnijela dvije velike nagrade, i to nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu, i Grand prix za najbolju mušku ulogu koja je dodijeljena Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja, čineći je još jednom u brojnom nizu nagrada kojima je nagrađen za kreaciju lika oca i pater familijasa porodice Zolj.

Publika je predstavu nagradila i iskrenim i dugotrajnim aplauzom i ovacijama i nije propustila priliku da se druži i susretne sa akterima nakon predstave na jednom od najdužih okruglih stolova od premijere komada. Ovo je treće igranje predstave u nizu na jednoj od najuspješnijih turneja Kamernog teatra 55. Turneja je započela igranjem na Međunarodnom teatarskom festivalu u Budimpešti – MITEM, zatim na Bjelovarskim odjecima kazališta – BOK festu u Bjelovaru, i pobjednički završila na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci. „Sjećaš li se Doli Bel“ i dalje ruši barijere i osvaja srca publike i kritike i do danas je najnagrađivanija predstava Kamernog teatra 55 sa preko pedeset domaćih i međunarodnih nagrada.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU