Kanton Sarajevo finansijski će podržavati projekte u Srebrenici

Protokolom o saradnji koji je danas potpisao premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, iskazana je spremnost da ovaj kantona pruži konkretnu finansijsku pomoć u implementaciji projekata u toj lokalnoj zajednici.

Protokol je potpisan u prisustvu predsjedavajućih Skupštine KS i Općine Srebrenica, Elmedina Konakovića i Nediba Smajića, a potpisnici će se usaglašavati o implementaciji projekata u različitim oblastima života, ekonomskim, socijalnim, obrazovnim i kulturnim, najavljeno je.

Kanton će kroz različite resore nastaviti podržavati započete projekte i aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici, a iskazana je i otvorenost za saradnju na većim infrastrukturnim projektima sve s ciljem unapređenja života stanovništva u Srebrenici.

Zamjenik načelnika Fejzić naglasio je da je cilj zadržati stanovništvo u Srebrenici, a posebno mlade ljude i povratnike, a prije svega potrebno je stvoriti ambijent za otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici.

– Namjera je da u svakom selu žive bar tri porodice, uz nadu da će se broj stanovnika povećavati. Postoji i mnogo infrastrukturnih problema gdje nam je pomoć neophodna – kazao je Fejzić, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU