Kao dječak je branio na drvenim golovima i iscjepanoj mreži, a sada je među najboljim na svijetu

Iako danas zarađuju milione i uživaju u luksuzu mnogi fudbaleri iz najvećih evropskih klubova nisu baš imali blistavo djetinjstvo.

Wojciech Szczesny je već godinama među najboljim golmanima svijeta, a naslovna fotografija pokazuje da baš i nije imao idealne uslove za igru.

Szczesny je odrastao u Varšavi, a kao i cijeli istočni blok Poljska 90-ih godina nije bila razvijena kao i danas zato i ne čudi zašto je sadašnji golman Juventusa branio na drvenim golovima i iscjepanoj mreži.

Nakon što je počeo u lokalnom klubu Agrykola odlazi u omladinske selekcije Legije sadašnji standardni poljski reprezenativac je 2009. godine prešao u Arsenal.

kao dječak je branio na drvenim golovima i iscjepanoj mreži, a sada je među najboljim na svijetu

Odlazak na posudbu u Romu 2015. godine se za njega ispostavio kao pravi potez jer je u Seriji A značajno napredova, a Juventus ga je prije tri godine kupio od Arsenala za 14 miliona eura.

Szczesny sada suvereno drži “jedinicu” jednog od najboljih timova današnjice, a kada premota film i sjeti se gdje je sve počelo definitivno može biti ponosan na ono što je uradio. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU