Sastojci:
400 g čokoladnog keksa
200 ml mlijeka
120 g šlaga
1,5 l mlijeka
100 g čokoladnog krema po izboru
200 g višanja
Za glazuru:
100 ml mlijeka
50 g putera
50 g šećera
50 g kakao praha
Priprema:
Umačite čokoladni keks u mlijeko i redajte po dnu pleha.
Umutite šlag s mlijekom, pa ga podijelite na tri dela. U prvi dio umiješajte čokoladni krem, a druga dva dela ostavite kakvi jesu da ostanu bijeli.
Preko keksa poredajte višnje, pa nanesite bijeli fil. Stavite novi red keksa umočenog u mlijeko, pa namažite crni fil (sa umiješanim kremom), pa stavite novi red keksa, ponovo poredajte višnje, pa nanesite bijeli fil i potom završite keksom.
U šerpici pomiješajte mlijeko, puter, šećer i kakao, pa miješajte dok se topi na ringli, a zatim sipajte preko torte.
Stavite u frižider na najmanje dva-tri sata.
BONUS VIDEO:
KAO ŠVARCVALD, ALI GOTOVA ZA 20 MINUTA Kremasta torta s višnjama savršena je za desert poslije prazničnog ručka appeared first on Aloonline.ba.